iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

PhotoBrowser for FB: Nederlander maakt foto’s kijken op Facebook sneller

De Nederlandse iPhone-app PhotoBrowser for FB laat in moordtempo de foto's van je vrienden op Facebook zien. Je kan ertussen vegen om andere foto's te zien en ze meteen vanuit de app liken.

PhotoBrowser for FB iPhone iPod touchAls je je ergert aan het tempo waarmee Facebook op de iPhone foto’s en fotoalbums van vrienden laadt, dan ben je niet de enige. Fotograaf en tevens afgestudeerd software engineer Robin Eggenkamp ontwierp een gratis applicatie voor de iPhone met één specialisme: foto’s sneller laden dan de officiële Facebook-app. Nadat je in iOS 6 eenmalig toestemming hebt gegeven voor het gebruiken van je Facebook-gegevens, ben je in no-time aanbeland bij de foto die je aan vrienden wil laten zien.


PhotoBrowser for FB bestaat uit een lijst met je vrienden, in thumbnails afgebeeld op één pagina. Drie naast elkaar, het aantal rijen natuurlijk afhankelijk van je hoeveelheid vrienden op het sociale netwerk. Er is geen zoekbalk bovenin het scherm voorhanden, maar toch kost het amper tijd om bij de juiste persoon uit te komen. Als je scrollt, zie je nog niet meteen de foto’s van de personen, maar hun namen in grijze hokjes staan. Daardoor zie je bij welke voorletter je bent. Als je stilstaat bij de juiste persoon, zijn de foto’s alweer geladen.

PhotoBrowser for FB album Robin EggenkampDruk op een persoon en je ziet boven op iemands pagina de verschillende albums van die persoon, gevolgd door losse foto’s die je daaronder meteen in thumbnails ziet opgesteld. Foto’s die je drukt, komen in volledig scherm in beeld en met veegbewegingen ga je naar de vorige of volgende foto. Ook zie je links onderin het scherm het aantal likes en kan je zelf een like aan een foto geven. Met de deelknop kan je foto’s mailen, zelf op Facebook zetten, printen, tweeten, opslaan en toewijzen aan een contact.

De reactiemogelijkheid ontbreekt helaas. Dat maakt PhotoBrowser for FB geen complete foto-app voor Facebook. Maar dat de app snel is, dat is ontegenzeggelijk.

Downloaden: PhotoBrowser for FB (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.