iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

BabyConcert: kakofonie aan geluiden en muziek voor baby’s

De iPad-app BabyConcert brengt baby's in aanmerking met een kakofonie aan geluiden en klanken op de iPad. Afkomstig van klassieke instrumenten hoor je allerlei geluiden bij allerlei objecten die je kan aanraken.

BabyConcert iPad regen kleurenEen babyconcert. Het is geen willekeurige naam voor een applicatie met geluiden en stukjes muziek, maar een naam van een app die hoort bij… concerten voor baby’s. Naar een initiatief van de Nederlandse Matilde Castro touren het Escher Ensemble en het Combattimento Ensemble Amsterdam door Nederland met een wereld van muziek, geluid en licht voor de allerkleinsten. Met de iPad-app kan je je baby alvast warm maken voor de klanken van de natuur en klassieke instrumenten.


Eigenlijk is BabyConcert dus niks meer dan een soundboard met geluidsfragmenten voor kinderen. Je kan kiezen uit de thema’s regen, jungle en zee, waar steeds ander achtergrondgeluid bij klinkt. Daarna kan je op verschillende vakken drukken om bijvoorbeeld een deel van een toonladder te horen, een geneurie op te zetten of om alleen een ritme op de achtergrond te laten spelen.

BabyConcert uitlegOp een aparte pagina staat een uitleg hoe de app werkt en daar lees je dat de eerste knop op zowel de zee-, jungle- als regenpagina voor ‘sing after me’ staat. Het is geen voorzet om een knop te vinden die hetzelfde geluid ontlokt, maar echt om de baby het geluid na te laten doen. Omdat de knop elke keer iets anders laat horen, is er van een spelelement niet echt een idee. Andere knoppen laten wel gewoon elke keer hetzelfde horen. Rechtsboven in het menu kan je jezelf opnemen en dat vervolgens terughoren met de microfoon centraal links in beeld. Voor de rest is er vooral een grote willekeur van klanken die je uit de knoppen haalt. Een kakofonie aan verschillende geluiden.

In de app lees je ook over de Babyconcerten zelf, iets wat je eveneens op de website van Babyconcerten kan doen.

Downloaden: BabyConcert (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2012, 16:44
Categorieën Kinderen, Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen baby, concert, muziek, nederlandse apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.