iOS game-update: Pocket Climber, Donkey Aha, Dishonored Official Map App en koopjes

Donkey Aha is een nieuwe Cut the Rope-achtige game voor de iPhone en iPod touch en pompt zowaar Gangnam Style van PSY onder de trailer. De pc-game Dishonored wordt eenvoudiger gemaakt met de Official Map App.

GU WO Donkey Aha familiefoto iPhonePas op: met het betreden van deze iOS game-update word je aan enkele risico’s blootgesteld. De Dishonored Official Map App kan er zomaar voor zorgen dat je het nieuwe en hooggewaardeerde pc- en consolespel Dishonored eenvoudiger wordt. Pocket Climber geeft je levensgroot de waarschuwing dat je niet écht moet gaan klauteren op flatgebouwen. En Donkey Aha zorgt ervoor dat je na dit artikel weer eens Gangnam Style in je hoofd hoort doordreunen.

Wegwijs in Dishonored met aparte app

GU WO Dishonored Official Map App iPhoneIets wat we niet zo vaak doen in de iOS game-update, maar wat helemaal in het gameshoekje van iOS past, zijn ondersteunende apps voor games voor spelcomputers. Meestal komen die alleen uit voor de iPad, maar de Dishonored Official Map App is universeel en kan je dus ook prima bedienen op de iPhone en iPod touch. Waarom je dat zou willen? Omdat het creatieve sluip- en schietspel voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3 net is uitgekomen en het eruit ziet als een van de meest bijzondere games van het jaar. In het spel ga je in tientallen decors op verkenning. Je springt in het diepe, op zoek naar iets wat je van tevoren niet altijd weet, maar je in ieder geval verder kan helpen in het verhaal. Het is geen simpele game, maar een die je hersens en vernuft prikkelt en uitdaagt. Met de Dishonored Map App krijg je voor 2,39 euro de kaarten van de verschillende decors voorgeschoteld en weet je waar de waardevolle objecten om je op weg te helpen, rondslingeren. De app wijst je middels een legenda op documenten die in het spel verspreid liggen, voorwerpen waar je zelf beter van wordt, knelpunten en meer. Door op de kaart op een pictogram te drukken, zie je een informatiepagina met details. Of deze Google Maps voor Dishonored de ontdekkingstocht voor jou leuker maakt, mag je helemaal zelf bepalen.
Maar even voor de zekerheid: de trailer komt van de game, niet de app.
Downloaden: Dishonored Official Map App (€2,39, universele app)

Donkey Aha: Cut the Rope junior

GU WO Donkey Aha iPhone screenshotWe zweren: we wisten al dat we over dit spel zouden schrijven voordat we stuitten op de trailer die schudt op Gangnam Style. Donkey Aha is een nieuw zwaartekracht-spelletje op de iPhone zoals er eigenlijk al bakken zijn, nadat Cut the Rope het genre eigenhandig zo groot maakte. Donkey Aha is eigenlijk niet echt een toevoeging aan het genre, welbeschouwd. Het doet dingen die eerder zijn gedaan. Laat je aan touwtjes hangen en slingeren, geeft je de mogelijkheiden om touwen door te knippen en kan je middels de explosies van bubbels door laten rollen naar een andere plek. Toch is Donkey Aha wel de moeite, al is het alleen maar omdat Cut the Rope na een x aantal levels voor veel mensen te moeilijk wordt. Donkey Aha positioneert zich er wat onder in de markt. De levels zijn wat eenvoudiger, maar dat hoeft niet te betekenen dat het een slecht spel is. Cover Orange was ook niet al te uitdagend en werd een enorm succes in de Nederlandse App Store. De talenten van Donkey Aha zijn de geinig geanimeerde ezels, het hoge speltempo en de vrolijke kleuren. Ook verkrijgbaar in gratis probeervariant.
Downloaden: Donkey Aha (€0,79)
Downloaden: Donkey Aha Lite (gratis)

Trailer van de Dag: Pocket Climber

GU WO Feng Kuang Pan Yan Jia iPhone iPod touch Pocket ClimberEr zijn nog zat andere manieren om highscores te halen anders dan rennen voor je leven in 2D of 3D, hoor. Kijk maar eens naar Pocket Climber. Ja goed, dat is ook een in 3D-uitgevoerde game, maar het laat wel het rennen weg. In plaats daarvan klim je in Pocket Climber zo hoog mogelijk op een flat. Terwijl je springt van raam naar raam, pak je ondertussen munten op voor een hogere score en… ontwijk je alle objecten die naar beneden worden gegooid. En daar wordt geen tekenfilm-cliché bij geschuwd. Schilderijen, potten, pannen, planten, vaten, kluizen en zelfs pianovleugels vliegen om je oren terwijl je klautert. Gelukkig heb je zelf ook wel een weerwoord. Met power-ups trek je munten aan, of krijg je zelfs tijdelijk een jetpack op je rug waardoor je de verdiepingen voorbij vliegt. Dan hoef je alleen nog maar even om King Kong heen te swipen en hop, daar gaat je oude highscore… Oh ja, nog even dit: het spel is geoptimaliseerd voor het iPhone 5-scherm en in tegenstelling tot de App Store-omschrijving, uitgevoerd in het Engels.
Downloaden: Pocket Climber (€0,79)

De koopjeshoek

Grabbelen in de virtuele budgetbak van de App Store levert vandaag de volgende aanbiedingen op:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2012, 19:45
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.