Photam: iPhone-app brengt Gotham-filter terug naar Instagram

Instagram heeft zijn Gothic-filter terug, min of meer. De gratis iPhone-app Photam zorgt ervoor dat je foto's weer duister zwart kan maken.

Photam Instagram Gotham backup iPhoneInstagram-gebruikers van het eerste uur zal het nog wel een belletje doen rinkelen: het kleurenfilter Gotham. Nooit te beroerd om zelfs de meest zomerse foto te onderdompelen in een stemmig zwart uiterlijk. Hij verdween destijds onder enig protest van de gebruikers uit de applicatie, maar daar is nu een antwoord op geformuleerd. De gratis iPhone-app Photam draait speciaal om ‘the missing filter’ en maakt je vierkant uitgesneden foto alsnog zwart met een dikke rand er omheen.

Je bepaalt zelf hoe je foto wordt uitgesneden, maar dan houden de opties in Photam op. De app voorziet je foto van een duister, tikkeltje zandachtig uiterlijk en laat hem dan doorsturen naar Instagram zelf. Dat kan makkelijk vanuit de app, omdat je in Photam zelf moet inloggen met je Instagram-account. Als je hem doorstuurt, kom je meteen in de fotobewerkingsmodule van de populaire foto-app terecht. Daar kan je er dan alsnog een ander filter van Instagram overheen plakken, kan je de HDR-optie selecteren of een deel van de foto kiezen om uit te lichten middels de tiltshift-functie.

Photam Gotham Instagram timeline Photam foto's uit album kiezen

Foto’s die je met Photam publiceert op Instagram en waarbij je de hashtag #Photam laat staan, komen ook terecht in de fototimeline van Photam. Daarin staan alle duistere foto’s van de gebruikers simpel onder elkaar, zonder enige opsmuk. Als je ze wilt liken of erop wilt reageren, kan je ze openen in Instagram. Wat verder het benoemen waard is, is dat Photam je foto’s uit je fotoalbum op een aardige manier laat zien. Hij toont ze als kleine thumbnails naast elkaar, maar sommige foto’s krijgen wat meer ruimte dan anderen. Het zorgt ervoor dat bepaalde foto’s er meer uitspringen dan anderen waardoor je misschien net wat sneller een geschikte foto vindt.

Downloaden: Photam (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2013, 9:50
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen instagram, kleurenfilters

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.