‘Overname navigatiebedrijf Waze door Facebook bijna rond’

Facebook is in vergaande gesprekken om navigatiebedrijf Waze over te nemen.

WazeFacebook is bezig met afrondende gesprekken met het Israelische navigatiebedrijf Waze. Dat zegt de lokale zakenkrant Calcalist. Facebook zou plannen hebben om Waze voor een bedrag tussen de 800 miljoen en 1 miljard dollar te kopen. Het wordt een overname van Instagram-achtige proporties, bedoeld om Facebook ook voet aan de grond te geven in mobiele navigatie. Waze brengt een collectie apps uit waarbij het kaartmateriaal door crowdsourcing tot stand is gekomen. Het is overigens niet de eerste keer dat er geruchten gaan dat een bekend bedrijf Waze wil overnemen. Apple en Microsoft zijn expliciet genoemd in eerdere geruchten, maar het leidde niet tot een overname.

Op het moment dat de Apple/Waze-geruchten in januari 2013 speelden was Facebook ook al in gesprek met Waze, aldus Calcalist. Facebook ontmoette het team voor het eerst in oktober 2012 en voert al een halfjaar gesprekken over een overname. Die zouden volgens Calcalist nu bijna zijn afgerond. Beide bedrijven zijn al partners: zo kun je vanuit Waze je ritten delen met Facebook-vrienden en staat Waze prominent genoemd op Facebook Home. Door Waze te kopen kan Facebook een sterkere positie innemen tegenover Google.

Ten tijde van de Apple-geruchten, in januari 2013, had Waze rond de 36 miljoen gebruikers. Dat aantal zal in de loop van het jaar verdubbelen. In februari waren er 40 miljoen gebruikers, inmiddels is dat opgelopen naar rond de 45 miljoen. Mensen die kaartinformatie aanleveren bevinden zich in 110 landen over de hele wereld. De gedachte dat Apple geïnteresseerd was in Waze ontstond na ontevredenheid over Apple Maps. Met de overname van Waze of TomTom zou Apple in één klap alle problemen kunnen oplossen, zo dachten sommige mensen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2013, 9:26
Categorie Navigatie
Onderwerpen facebook, Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.