Opera Mini goedgekeurd en direct beschikbaar in de App Store

Opera Mini is vanaf vandaag verkrijgbaar in de App Store. Apple heeft de alternatieve browser na een maand goedgekeurd. Naast de snelheid heeft Opera Mini nog wat andere voordelen, zoals tabbladen en een startscherm.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Opera Mini op de iPhoneInmiddels vier weken geleden heeft Opera de mobiele browser Opera Mini bij Apple ingediend om hun mobiele internetbeleving ook voor iPhone-gebruikers beschikbaar te krijgen. Enige nadeel was dat de functionaliteiten die Opera erin wilde hebben, nog helemaal niet beschikbaar waren op de iPhone. Er waren al eerdere nieuwe browsers op de iPhone verschenen, maar allemaal gebaseerd op de techniek van Apple’s eigen browser Safari. Dit was bij Opera Mini niet zo. Waarom Apple de mobiele browser zonder slag of stoot goedgekeurd heeft is een raadsel.

Opera gaf in februari de eerste demo van de nieuwe browser vrij. De grootste troef was de snelheid waarmee je webpagina’s kunt binnenhalen. Deze snelheidswinst is mogelijk omdat alle webpagina’s die je opvraagt eerst langs een server gaan, die afbeeldingen en andere inhoud comprimeert met zo’n 90 procent. De webpagina’s komen daarna op je iPhone binnen als gecomprimeerde Opera-bestanden. Opera heeft aangegeven dat Opera Mini tot vijfmaal sneller is dan Mobile Safari. Mijn eerdere reactie in een artikel over Opera Mini hier op iPhoneclub.nl:

Ik ga er vanuit dat dit feestje echt niet door zal gaan. Zonde, had het zeker willen proberen.

Nou, dit is dus niet waar gebleken. Apple heeft Opera in een maand goedgekeurd. Opera Mini is direct gratis beschikbaar in de App Store. De browser heeft naast snelheid ook nog enkele andere voordelen. Opera Mini biedt ook ondersteuning voor tabs. Daarnaast kunnen er zoals ook in Safari extra opties opgevraagd worden door langer op een element te klikken. Ook heeft Opera een startscherm gemaakt dat niet in Mobile Safari beschikbaar is, maar wel op de desktopversie van Safari. Hierin staan je meest bezochte websites of de websites die jij snel en makkelijk beschikbaar wil hebben. Een demonstratie van de werking van Opera Mini op de iPhone is te bekijken in onderstaande video:

Downloaden: Opera Mini (gratis)
Bron: Persbericht Opera
Met dank aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2010, 13:28
Categorie Diensten
Onderwerpen opera, safari, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.