iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Onderzoek: 70 procent van Nederlandse iPhone-gebruikers heeft WhatsApp

Zeventig procent van de Nederlandse iPhone-gebruikers heeft WhatsApp geïnstalleerd. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper. Het is een app waar 95% tevreden over is. VoIP is bij 30 procent van de Nederlandse smartphonegebruikers geïnstalleerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

whatsappGebruik van instant messaging-applicaties neemt in Nederland snel toe, zo blijkt uit cijfers van Telecompaper. Bij de iPhone-eigenaren gebruikt maar liefst 70 procent WhatsApp en bij de Android-gebruikers is dat 60 procent. Kijk je naar alle smartphones, dan heeft 43 procent WhatsApp geïnstalleerd. In totaal heeft 51 procent van de mensen met een smartphone een app om instant messagingberichtjes te sturen. Ze vormen een bedreiging voor het sms-verkeer.

Ook VoIP-diensten vormen een bedreiging voor de omzet van operators. Volgens het onderzoek heeft 30 procent van de Nederlanders een dergelijke app geïnstalleerd, waarmee ze kunnen bellen zonder belminuten te verbruiken. WhatsApp is overigens niet de meest populaire smartphone-app, want dat is Facebook, dat op 48 procent van de smartphones geïnstalleerd is. Telecompaper ondervroeg 2.500 Nederlandse consumenten in de leeftijd van 15 tot 64 jaar.

Nederlandse consumenten blijken steeds meer apps te installeren: 70 procent doet het al, terwijl dat een jaar geleden nog 50 procent was. De meest populaire categorie apps zijn games: 60 procent van de smartphonebezitters hebben games geïnstalleerd. Instant messaging (51 procent) en social networking (47 procent) volgen op enige afstand.

Telecompaper schat dat er 2,2 miljoen smartphones in Nederland in gebruik zijn. Meestgebruikte apps zijn WhatsApp op de iPhone (70%), Ping op BlackBerry (70%), WhatsApp en Facebook op Android (60%). Ondanks alle schandaaltjes van de afgelopen tijd heeft dat het imago van WhatsApp toch geen schade berokkend. WhatsApp en Twitter zijn de apps waar mensen het meest tevreden over zijn. De app krijgt van 95% van de gebruikers een waardering ‘goed’ of ‘zeer goed’. Voor Facebook is dit 85 procent en voor Hyves 73 procent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2011, 14:11
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen nederlandse apps, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.