Nieuws-app Newsify neemt het op tegen Reeder en Flipboard

Newsify is een nieuwe nieuws-app voor de iPhone en iPod touch die gebruik maakt van Google Reader. De applicatie haalt de laatste berichten van je favoriete nieuwsbronnen op en presenteert die in een prachtige interface.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Newsify iPhone iPod touch nieuws lezen met Google ReaderJe kan het een voordeel of nadeel vinden: steeds meer nieuws-apps, zoals bijvoorbeeld Zite of het om zijn uiterlijk geroemde Flipboard, leggen de nadruk op een nieuwsstroom die door algoritmes voor jou wordt bepaald. Jij geeft je interesses aan en de app zoekt er het meest passende nieuws bij. Newsify is nog van het ‘oude’ stempel. Het is een nieuwe nieuws-app waarin je ouderwets zelf, met behulp van Google Reader al je nieuwsbronnen kiest. Newsify doet dat echter met een uiterlijk dat er misschien wel net zo strak uitziet als Flipboard.


Je hebt een account op Google Reader nodig om gebruik te maken van Newsify. Als je dat nog niet hebt, kan je dat hier aanmaken. De nieuwsbronnen die je invoert in Google Reader, worden opgehaald in Newsify. De applicatie zoekt bij het opstarten automatisch de nieuwste berichten van de sites. Daarna worden ze op een prachtige manier gepresenteerd.

Newsify inhoud van bronnenIn het hoofdmenu zie je per nieuwsbron hoeveel nieuwe berichten er zijn geladen. Heb je mappen aangemaakt met verschillende bronnen erin, dan worden die als één geheel weergegeven. Druk op een bron of map en je komt terecht op een strakke, krant-achtige pagina. Artikelen bevatten waar mogelijk foto’s en zijn in allerlei kranten-kolommen opgedeeld. Aan een zwart gekleurde inleiding en kop, zie je dat je met een nieuw artikel te maken hebt.

Daar houdt de visuele flair niet op. Die zet door in de artikelpagina zelf. Een artikel wordt eerst op een lichtgrijze achtergrond geladen met een fijn leesbare, ouderwetse letter. Met een druk op de berichtkop, de wereldbol rechtsboven of met een veegbeweging, laad je het artikel op de originele website. Die wordt geladen in een in-app browser die je met een vorige- en volgende-knop als een volwaardige browser kan bedienen. Helaas ontbreken wel de deelmogelijkheden er. Dat delen kan wel op de artikelpagina van de app zelf. Je kan verhalen doorsturen naar Facebook, Twitter, Tumblr, Pinboard, Read It Later (nu Pocket), Instapaper en Delicious. Ook kan je het webadres kopiëren of mailen. Readability wordt vooralsnog niet ondersteund.

Er is nog een aardigheidje van de artikelpagina: door de onderkant van een artikel naar boven te duwen, zie je meteen het volgende bericht in beeld komen. Dat is een trucje dat Newsify dankbaar leent van Reeder, een app die door velen nog steeds wordt gezien als de beste Google Reader-applicatie op de iPhone. Die titel kan door Newsify wel eens in gevaar komen: deze nieuwe app is ter introductie 2,39 euro goedkoper en is net zo overzichtelijk, maar ziet er wel een stuk frisser uit.

Update: anderhalve maand na verschijning is de app nog steeds gratis, dus het dreigement dat de app €2,39 zal gaan kosten moeten we niet te letterlijk nemen.

Downloaden: Newsify (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2012, 14:15
Categorie Nieuws
Onderwerpen google, news, rss
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.