Zite krijgt ondersteuning voor Google+ delen

De gepersonaliseerde nieuws-app Zite voor de iPhone en iPod touch ondersteunt vanaf nu ook delen op Google+. Daarin kan Zite wel eens een trend zetten, omdat het sociale netwerk van Google+ steeds belangrijker wordt.

Zite magazine iPhone iPod touchGoogle+ mag na een tijdje dan van de radar zijn verdwenen nadat early-adopters meteen op Google’s sociale netwerk sprongen; inmiddels heeft de zoekgigant zoveel van haar diensten aan het netwerk verbonden, dat Google+ alsnog een kleine opleving lijkt te beleven. De nieuwsapplicatie Zite springt daar op in. Het is een van de eerste apps voor de iPhone die het mogelijk maakt om artikelen direct te delen op Google’s netwerk.


Je vindt de deelfunctie op de vertrouwde locatie in de app; bij de eerdere deelmogelijkheden voor Twitter en Facebook. Zite pagina nieuwsDat de dienst kiest voor Google+ is niet zo raar; op het netwerk heerst over het algemeen een wat meer zakelijke sfeer dan het informelere Facebook. Omdat je in Zite nieuwsberichten kan lezen en kan delen over bijvoorbeeld gadgets, tech en de politiek, past het jonge sociale netwerk misschien beter bij de app dan Facebook. Overigens had Zite al allerlei deelmogelijkheden. Zo kan je artikelen al langer doorsturen naar Evernote, Instapaper en Google Reader.

Zite is een persoonlijk nieuwsmedium voor de iPhone en iPad. Je kiest zelf van welke categorieën je het laatste nieuws wilt lezen en de app zoekt vervolgens interessante berichten voor je uit. Je kan Zite eveneens koppelen met Twitter om te kijken wat er leeft onder je gevolgden aldaar. Op dat gebied is er nog geen sprake van Google+ integratie.

Downloaden: Zite (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 maart 2012 om 12:51
Onderwerpen
,
Categorie
Nieuws

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.