iOS game-update: Deer Hunter Reloaded, RAD Soldiers, My Little Hero en koopjes

Elke dag bespreekt iPhoneclub in de iOS game-update de leukste nieuwe games voor de iPhone en iPod touch. Vandaag: beren jagen in Deer Hunter Reloaded, een jongensboek-avontuur en Wordfeud met wapens.

GU MA Deer Hunter Reloaded iPhone iPod touch iPadGames veroorzaken natuurlijk geen geweld. Maar vermoorden ze de onschuld? In My Little Hero trekt een 8-jarig jongetje erop uit met zijn paraplu, houten zwaardje en zijn rubber band, op zoek naar tegenstanders om de pan in te hakken. De onschuld is ver te zoeken in Deer Hunter Reloaded voor de iPhone, waarin je herten en andere wilde dieren moet neerschieten. Dat virtueel geweld ook een grijns op het gezicht kan toveren, bewijst de nieuwe trailer van RAD Soldiers: Wordfeud met wapens.

Klein avontuur: My Little Hero

GU MA My Little Hero iPhone iPod touchOproep: gelieve de hier onderstaande trailer langer dan de eerste seconden te bekijken. Dat was althans voor ons genoeg om My Little Hero in deze iOS game-update te noemen. In het begin van de trailer heeft het er alle schijn van dat dit spelletje het zoveelste mormel is dat je schuin van boven bekijkt en je overlaat aan een twee-pookjes besturing, waarbij de linker pook voor het lopen is, en de rechter voor het richten. Waarmee je dan vervolgens horde na horde na horde na horde dezelfde vijanden omver knalt. Kijk de trailer verder, en er ontpopt iets wonderlijks. Onder het fletse, natuurlijke uiterlijk lijkt opeens een echt avonturenspel te schuilen. We zien ‘onze kleine held’ (tussen aanhalingstekens zolang we de betiteling nog niet kunnen rechtvaardigen – zo rollen we) een poort openmaken voor een ander personage, we zien hem een brug bouwen en omdat je kan zwemmen, lijkt er ook een onderdeel van ontdekking in te zitten. Ja, dit kan best eens een geinig avonturenspelletje worden als het in mei op de iPhone verschijnt.

Grof herten schieten: Deer Hunter Reloaded

GU MA Deer Hunter Reloaded iPhone iPod touchNu de Partij voor de Dieren in Nederland zich op mag maken voor nieuwe verkiezingen en ze hopelijk even de andere kant op kijkt, lijkt dit een uitgekiend moment om even sneaky Deer Hunter Reloaded te bespreken. Vorige week verschenen, geniet het laatste gratis spel van uitgever Glu Mobile namelijk alweer een ongekend succes. Hoe ongekend? 227 Recensies in de App Store met een gemiddelde van 4,5 ster, zó ongekend! Niet slecht voor een 3D-shooter waarin je niks anders doet dan stilstaan met een jachtwapen om antilopes, herten, beren en buffels neer te schieten. Toch speelde Glu op safe: de uitgever is bekend met het schietgenre en voegde bovendien wat nieuwe extra’s toe dat het plezierjachten er nog wat specialer op maakt. De meest inhoudelijke is de x-ray modus, waarmee je een röntgenvisie op de te schieten beesten hebt en je kunt zien op welke plek je het best kan schieten. De ander is vooral handig voor de herspeelbaarheid: in de Stampede modus treed je aan tegen je vrienden in een gevecht naar de hoogste highscore. Deer Hunter speelt net als de Contract Killer-schietgames weer heel aardig op de iPhone; mede omdat je niet van je plek kan. En net als de Contract-games mag je ook hier op den duur de knip trekken voor de leukere wapens, salvo’s en scores.
Downloaden: Deer Hunter Reloaded (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: RAD Soldiers

GU MA RAD Soldiers iPhone iPadBeurtelingse multiplayer… maar dan leuk! Niet onze woorden, maar die van ontwikkelaar Splash Damage dat zo even een rotschop verkoopt aan al die online woord- en tekenspelletjes die misschien toch niet leuk zijn als we dachten. NIET ONZE WOORDEN. Maar maakt niet uit. Wat ons betreft roepen ze maar, als RAD Soldiers ook maar een beetje zo leuk wordt als het eruit ziet. Het is een nieuw project van de ontwikkelaar achter de aardig ontvangen consoleshooter Brink en spat van het iOS-scherm met lichte kleuren en humoristische personages. Het spelidee laat zich in de basis makkelijk omschrijven: je speelt een spelletje schaak met eenheden die elkaar dood kunnen knallen. Niet letterlijk schaak natuurlijk, maar de personages hebben wel verschillende eigenschappen die ze kunnen uitbuiten. Kanonnen zijn immobiel maar schieten zonder morren een flinke dosis lood in tegenstanders. Een gunner kan zich natuurlijk wel verplaatsen, maar is kwetsbaarder. En een beenrijdende robothond… nou ja, die hebben we in ieder geval nog niet eerder gezien. Door slim gebruik te maken van de omgeving (een verlaten en cartoonesk Londen na een evacuatie), haal je voordeel uit de situatie. En als je zetten en aanvallen op zijn, dan is de online tegenstander weer aan de beurt. RAD Soldiers verschijnt juni dit jaar en wordt gratis met een in-app aankoopsysteem voor betere wapens, uitrusting en nieuwe eenheden. Ondanks dat potjes daardoor minder gelijkwaardig worden, kijken we toch met volle teugen uit naar dit veelbelovende strategiespel. En nu af, Fikkie Blikkie.

De koopjeshoek

Elke dag zet de iOS game-update weer de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch voor je op een rij. Dit is onze selectie van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2012, 19:38
Categorie Games
Onderwerpen game, glu mobile, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.