Nieuwe sectie ‘Eten en drinken’ toegevoegd aan App Store

Apple heeft de nieuwe categorie Eten en drinken toegevoegd aan de App Store. Hier vind je apps rond recepten, restaurants zoeken, wijn drinken en cocktails maken.

App-Store-kokenWe schreven er al eerder over: de nieuwe categorie ‘Eten en drinken’ in de App Store. Vannacht is de nieuwe appcategorie live gegaan. In deze nieuwe sectie vind je apps als IENS, SpecialBite, Smulweb, Evernote Food en het hevig door RTL gepromote Couverts. De apps hebben betrekking op recepten, restaurantgidsen, wijnapps en het vastleggen van eten. Populaire apps op dit moment zijn Drinking Time Machine, die je laat zien hoe hevig drankgebruik invloed heeft op je uiterlijk, Libelle Lekker Recepten en de BBQ-app Weber’s On the Grill.


Voorheen waren deze apps vaak in de categorie Lifestyle terug te vinden. De nieuwe App Store-sectie werd eerder al bekend, omdat Apple een e-mail naar ontwikkelaars stuurde om hen te attenderen op de nieuwe categorie. Ontwikkelaars hoefden zelf niets te doen: alle apps die met eten en drinken te maken hebben zijn (als het goed is) automatisch verplaatst naar de categorie ‘Eten en drinken’. Het gaat daarbij om apps die zich richten op het bereiden of vinden van eten en drankjes. Dieet-apps, apps rond boodschappen doen en het vinden van supermarktaanbiedingen vind je niet in ‘Eten en drinken’. Ook eetspelletjes zoals Cooking Mama en Diner Dash zul je vergeefs zoeken in de nieuwe categorie; die staan nog gewoon in Games.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.