Toekomst iPad-krant The Daily staat ter discussie

Het lijkt niet goed te gaan met de iPad-krant The Daily. Volgens geruchten binnen News Corp staat de uitgave "on watch". In november wordt er gekeken wat er met de krant gaat gebeuren.

The DailyNews Corp. heeft de iPad-krant The Daily “on watch” gezet, terwijl er wordt gekeken naar manieren om de kosten te drukken. Dit stelt New York Observer op basis van geruchten binnen News Corp. The Daily zou per jaar 30 miljoen dollar verliezen. Na de presidentsverkiezingen op 6 november moet er gekeken worden naar het de iPad-krant, om te bepalen wat er precies mee zal gebeuren.


The Daily dook eind 2010 voor het eerst op in geruchten. Apple en News Corp werkten samen aan de krant, die moest laten zien hoe de iPad voor nieuws gebruikt kan worden. Abonnees betalen sinds februari 2011 per week 79 eurocent om het laatste nieuws in de app te lezen. Later was The Daily ook op de iPhone te lezen.

Het lijkt al langer niet goed te gaan met The Daily. In september 2011 schreven we nog dat de krant maar 120.000 lezers per week zou hebben, minder dan een kwart van wat er nodig is om de uitgave rendabel te maken. In de praktijk zouden de cijfers nog negatiever zijn: bij deze 120.000 lezers werden namelijk ook gratis proeflezers meegerekend.

Niet alleen The Daily heeft problemen: News Corp’s interne nieuwsdienst Newscore zou binnenkort zijn deuren gaan sluiten. Vorige maand werd de papieren versie van het blad SmartMoney ook al stopgezet.

Downloaden: The Daily (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 juli 2012 om 10:36
Onderwerp
Categorie
Nieuws
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.