Nederlandse boeken op je iPad met e-boek.org

De Belgische speler boek.be heeft een iPad-applicatie gelanceerd waarmee je Nederlandstalige boeken kunt aanschaffen. Ook actuele titels zijn beschikbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

boek beHet kopen van boeken op de iPad is nog een uitdaging. iBook biedt nog geen betaalde content en het kopen van DRM-beveiligde boeken via Bol.com is een heel gedoe. De Belgische aanbieder Boek.be heeft nu de oplossing: een iPad-applicatie waarmee je toegang krijgt tot meer dan 6.000 Nederlandstalige boeken. Je krijgt een overzicht van de bestverkochte titels en de meest recente titels.


Je kunt bladeren door genres of eerder gekochte boeken downloaden naar de iPad. De app is ontwikkeld in samenwerking met ePagine en levert boektitels die voor een deel beveiligd zijn met Adobe DRM. In totaal krijg je toegang tot meer dan 100.000 titels, waarvan een deel Frans- en Engelstalig.

De nieuwe app is gratis te downloaden. Boekhandels krijgen een commisie op de verkopen via de app. Ook kunnen boekhandels zich achter het initiatief scharen en zich presenteren als boekhandel op de iPad. Als je de app installeert en opstart, moet je je Adobe ID invoeren om de applicatie te activeren. Vervolgens ga je naar het tabblad Winkel om het aanbod te bekijken. Er is bijvoorbeeld een biografie over Ramses Shaffy voor €11,95 te koop, het boek ‘Het Diner’ van Herman Koch kost €15,95 en voor ‘De Eenzaamheid van Priemgetallen’ moet je ook €15,95 betalen. De boeken zijn wel iets duurder dan papieren paperbacks die je van deze boeken kunt kopen en ook iets duurder dan het aanbod van Bol.com (de digitale versie van ‘Het Diner’ kost daar €9,95).

E-boek.org is een mooie aanvulling op het toch wat magere huidige aanbod, mits je bereid bent om een paar euro meer te betalen. De app van e-boek.org is universeel, dus ook op de iPhone te installeren.

Downloaden: e-boek.org (gratis – boeken vanaf ca. €8,50)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2010, 1:22
Categorie Amusement
Onderwerpen boeken, ebook, facebook
36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.