iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederlands puzzelspel Ichi op de iPhone uitgekomen

Ichi is een nieuwe Nederlandse puzzelgame voor de iPhone, iPod touch en iPad waarin je een balletje kaatst in zo weinig mogelijk bewegingen. Het spel uit Utrecht biedt een level-editor waarmee iedereen puzzels kan maken.

Ichi iPhone iPod touch headerIn het nieuwe Nederlandse iPhone-spel Ichi kaats je een balletje om alle ringen in een level op te pakken in zo weinig mogelijk bewegingen. Dat klinkt misschien vaag, maar het vormt de basis voor een slim behendigheidsspelletje waarin je moet puzzelen en timen. Behalve 50 verschillende officiële levels, kan je rekenen op een gigantisch aanbod extra levels, omdat iedereen aan de slag kan gaan met de level editor waarin je eigen uitdagingen voor anderen kan maken.

Ichi komt van de Nederlandse ontwikkelaar Stolen Couch Games uit Utrecht. De studio bracht eerder dit jaar het avonturenspel Kids vs Goblins uit, dat we uitriepen tot Game van de Week in de iOS game-update. Ichi is van een heel andere orde. Het is een veel simpeler opgezet spelletje dat door zijn abstracte, getekende uiterlijk een veel groter publiek zou kunnen aanspreken dan het donker uitziende kinderspelletje Kids vs Goblins. Mede-oprichter Eric Diepeveen windt er geen doekjes om op het blog van Stolen Couch:

Kids vs Goblins was een wake-up call voor ons. Het is vrij schokkend om te zien dat een game waar je een jaar aan werkt, lang niet zo goed verkoopt als het zou moeten doen. We zagen het floppen van het spel niet als het einde van ons bedrijf, maar als een omslagpunt. Met Ichi slaan we een andere weg in: we willen geld verdienen.

Ichi level-editor iPhoneDat houdt in dat Ichi in twee gedaanten is uitgekomen. Je kan een gratis probeerversie van het spel met advertenties downloaden, of 79 cent betalen voor het reclamevrije spel. Het betekent ook dat Ichi gebruik maakt van in-app aankopen. Standaard krijg je 50 levels in de betaalde versie en heb je gratis toegang tot de level-editor waarin je zelf uitdagingen kan maken. Zonder bijbetaling, kan je echter slechts vijf door gebruikers gemaakte levels spelen. Met een Facebook-post over het spel komen er nog eens vijf bij. Als je de gebruikerslevels van Ichi tot in de oneindigheid wil spelen, leg je eenmalig 79 cent bij.

Je krijgt er wel wat voor terug: Ichi is een spel volgens het idee ‘eenvoudig te begrijpen, moeilijk om onder de knie te krijgen’ en schotelt je steeds zwaardere uitdagingen voor. Je bestuurt vooral driehoekjes die je zo draait dat het balletje er naar een bepaalde kant vanaf kaatst, maar krijgt al snel te maken met brekende blokjes, telepoorten en stekelmuren. De uitdaging zit hem erin dat je zo min mogelijk kantelingen met de driehoekjes moet doen om de hoogste waardering te krijgen. Links bovenin het scherm zie je hoeveel drukken je mag uitvoeren voor de A-rank.

Ichi is een bijzonder vernuftig en pakkend puzzelspelletje. Het oogt en klinkt fris en het kost flink wat denk- en reactievermogen om er de hoogste score uit te halen.

Downloaden:
Ichi (€0,79, universele app)
Ichi Lite (gratis, met reclame, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 13:17
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen game, kinderen, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.