GDrive: Google Drive vanaf je iPhone met onofficiële app

Googles cloud opslagdienst Google Drive heeft nog geen eigen iPhone-app, maar met het gratis GDrive for Google Drive op de iPhone, iPod touch en iPad, kan je wel alvast aan de slag met bestandsbeheer op de schijfruimte.

GDrive for Google Drive iPhone iPod touch iPadGoogle Drive, het Google-alternatief voor online opslagdiensten zoals het bekende Dropbox, heeft nog geen eigen applicatie voor de iPhone. Maar die komt er wel aan, werd bekend bij de tewaterlating van de dienst. Wie niet zolang kan wachten, kan alvast in de weer met de gratis onofficiële app Gdrive for Google Drive. Die heeft een trucje dat de officiële app vermoedelijk niet zal hebben: je kan er meerdere Google-accounts aan koppelen om meteen toegang tot te hebben.

GDrive for Google Drive iPhone bestandenGdrive is een simpele applicatie, maar zorgt er wel voor dat je de Google Drive-bestanden offline bij de hand kan hebben. In een grijs hoofdscherm kan je een of meerdere Google-accounts toevoegen, waarvan je vervolgens de bestanden en documenten ziet die je op die virtuele schijf hebt gezet. Je kan de lijst sorteren op naam, laatst bewerkt, type en het bestandsformaat. Met de edit-knop kan je artikelen selecteren en verplaatsen naar een lokale map in de Gdrive-applicatie die je ter plekke kan aanmaken. De bestanden worden dan gedownload op je iPhone.

De applicatie leest uit zichzelf PDF-bestanden met aantekeningen, MS Office-type documenten, iWork-bestanden, RTF, HTML, JPG, PNG en TIFF afbeeldingen, MP3, AAC, AIFF, WAV geluidsbestanden en H264-encoded MOV, MP4, M4V en MPV videobestanden. In het laatste geval wordt AirPlay ondersteund. Fotocollecties kunnen ook weergegeven worden in een slideshow en fotogallerij.

GDrive for Google Drive iPhone meerdere accountsExcel- en Word-achtige documenten zijn zoals altijd erg klein weergegeven op het scherm van de iPhone. Je kan documenten natuurlijk inzoomen en de iPhone kantelen voor een breder scherm, maar echt leesbaar wordt het niet. Gelukkig zijn er opties om een document te openen in Evernote. Daarnaast worden ook Microsoft SkyDrive, Dropbox en de ‘geheime browser’-app Zone ondersteund.

Aan de bewerkingskant van je Google Drive zijn de mogelijkheden gelimiteerd. Je kan geen enkel type document op je Drive bewerken, wat op de mobiele website van Google wel (maar zeker niet ideaal) gaat. Wel kan je nieuwe mappen aanmaken in je Drive, bestanden verplaatsen, kopiëren en verwijderen. Ook kan je een lokale map aanmaken met foto’s en video’s op je iPhone, die je vervolgens naar een Google Drive-map kan uploaden. Zeker met de optie om meerdere Google-accounts te benaderen in de applicatie, biedt deze app uitkomst voor fanatieke GDrive-gebruikers.

Downloaden: GDrive for Google Drive (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 12:22
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, dropbox, google drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.