SoundHound 5.0: sneller muziek herkennen en nieuwe interface

De muziek scan-applicatie SoundHound is vernieuwd op de iPhone en iPod touch. Het herkent nu als het goed is nóg sneller de muziek die je hoort en het ziet er een stuk visueler uit met grote albumcovers overal.

SoundHound Unlimited remake iPhoneDe geliefde muziekherkennings-applicatie SoundHound is geüpdatet naar versie 5.0. De vernieuwde versie verbetert de voornaamste functie van de app: voortaan herkent SoundHound muziek naar eigen zeggen nog sneller. Toch is dat niet de meest in het oog springende verbetering. Dat is de hoofdpagina van de app, waarop de scan-knop nog maar een derde van het beeld bestrijkt en aan de onderkant wordt begeleid door een slideshow van een gesponsord nummer, een door SoundHound ontdekt talent, de meest gescande muziek en het meest gedeelde liedje.

Je kan op het eerste tabblad van de slideshow ook je eigen muziek instarten die op je iPhone staat, wat SoundHound veel prominenter dan eerst een muziekspeel-app maakt. De afspeelfunctie is voorzien van LiveLyrics (songteksten) waar die voorhanden zijn en bevat nu rechtstreekse links naar informatie over de artiest.

SoundHound charts most tweetedHet archief gescande liedjes vind je nu in het tweede tabblad van de prominent in beeld staande, nieuwe navigatiebalk onderin het scherm. Liedjespagina’s zien er iets strakker uit door de grote albumcovers die ze voortaan laten zien. Je ziet daarnaast ook makkelijker de albumtitel. Door de nieuwe navigatiebalk komen de charts niet alleen terug in het hoofdscherm. Via het tabblad Charts zie je overzichtelijk onder elkaar de meest gescande nummers, ‘eigen’ ontdekkingen van SoundHound, de meest getweette nummers en de meest recent gevonden nummers.

Door de nieuwe aanpak is SoundHound misschien niet vriendelijker geworden voor je datagebruik. Behalve het scannen van een liedje, bekijkt de app nu namelijk ook wat nieuwe populaire muziek is in de app en haalt daar ook nog afbeeldingen voor op. Door de visuele aanpak en de nieuwe navigatiebalk is de applicatie wel duidelijker geworden.

Downloaden:
SoundHound Unlimited (€5,49, zonder reclame)
SoundHound (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 14:12
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, soundhound

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.