MixBit: samen video’s maken in iPhone-app van makers YouTube

De oprichters van YouTube hebben de video-app MixBit uitgebracht. Daarin voeg je korte fragmenten video's aan elkaar tot lang geheel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MixBit samen video's maken iPhoneTwitter opende de ogen voor superkorte video met Vine. Instagram onderstreepte de opmars door video’s van vijftien seconden mogelijk te maken. En nu, nu komt er ook een applicatie met korte video’s uit de hoek van YouTube. Niet zozeer van de videosite zelf, maar van ex-eigenaars Steve Chen en Chad Hurley. Zij hebben MixBit uitgebracht voor de iPhone. Opnieuw een applicatie waarin je korte fragmenten opneemt door alleen maar een knop ingedrukte te houden, maar met de twist dat je de volgorde van fragmenten kan bewerken.

Korte video’s als fragmenten

Video’s in MixBit duren niet 6 seconden (Vine) en net 15 (Instagram), maar 16 seconden. Het is maar net hoe je je product wil onderscheiden van de concurrentie. Het grote verschil is dat de video’s hier niet perse op zichzelf staan. Je moet het zien als de fragmenten die je samenvoegen in een groter project. Een project in MixBit omvat maximaal 256 videofragmenten, die dus maximaal 16 seconden per stuk zijn. Je kan de volgorde van fragmenten bepalen, kan fragmenten inkorten en dupliceren. Het is bovendien mogelijk een fragment weg te gooien. Tijdens het filmen word je verzocht de camera in de liggende houding te gebruiken: hier zijn de video’s niet vierkant, maar liggen ze gewoon.

MixBit video opnemen MixBit video's rangschikken

Daardoor lijkt MixBit niet helemaal op Vine en Instagram video. Het ligt eigenlijk veel meer in het straatje van Lightt, Threadlife, Everlapse en Montaj. Net als bij die apps, kan je ook hier de volgorde van fragmenten aanpassen en laten opgaan in een groter geheel. Bij MixBit gaat het niet om zo snel mogelijk video’s plaatsen, maar om de creativiteit die je eventueel met vrienden samen kwijt kan in video’s.

Mixbit project offline bewaren MixBit featured videos

Geen sociaal netwerk

Natuurlijk heeft MixBit ook een sociaal gedeelte waarin video’s van anderen worden getoond. Met een menuknop linksboven zie je een menu met vier pagina’s in beeld schuiven: uitgelichte video’s om je door te laten inspireren, je eigen video’s, je eigen projecten en een accountpagina waarop je bijvoorbeeld ook de uitleg van de applicatie terugleest en kan instellen dat je alleen met een Wi-Fi-verbinding video’s uploadt.

Desondanks is MixBit niet altijd een sociaal netwerk. Het wordt je niet verplicht een account aan te maken in de applicatie als je dat niet wilt. Je video’s kunnen dan alsnog gepubliceerd worden. Alleen als je projecten na publicatie nog wilt aanpassen en eigenhandig wilt delen is een account nodig. Op die manier kan je ook blijvend met vrienden aan videoprojecten werken.

Downloaden: MixBit (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2013, 13:37
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen instagram, montaj, videobewerking

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.