MessageMe voor iPhone: stickers versturen en sneller foto’s maken

Het populaire MessageMe heeft een update gekregen, waardoor je kunt sneller foto’s kunt maken en versturen. Ook heeft de messaging-app stickers toegevoegd, net als concurrenten Facebook Messenger en LINE. De camera van de app is voortaan niet alleen binnen een chat op te vragen, maar staat nu centraal onderin het hoofdmenu. Zo kun je bij […]

MessageMe Het populaire MessageMe heeft een update gekregen, waardoor je kunt sneller foto’s kunt maken en versturen. Ook heeft de messaging-app stickers toegevoegd, net als concurrenten Facebook Messenger en LINE. De camera van de app is voortaan niet alleen binnen een chat op te vragen, maar staat nu centraal onderin het hoofdmenu. Zo kun je bij openen van de app direct een foto maken en daarna kiezen naar wie je deze wilt sturen. Handig als je iets ziet dat meteen moet worden vastgelegd en geen tijd hebt om eerst binnen jouw chats de juiste contactpersoon te zoeken.

Het was al langer bekend dat MessageMe stickers zou toevoegen. Bij ieder gesprek stond een plusje om foto’s, locatie’s, spraakberichten, video’s, tekeningen en muziek toe te voegen. In datzelfde menu stond een knop met stickers, maar deze was tot nu toe grijs en niet drukbaar. Net als de mysterieuze “geldknop” overigens, waar heftig over werd gespeculeerd en waarmee je geld tussen vrienden zou kunnen versturen. Nu is de stickersknop geactiveerd, maar de geld-optie verdwenen. Hopelijk verschijnt die mogelijkheid nog eens in een andere update.

Om stickers te versturen moet je stickerspakketten downloaden of kopen. De pakketten van Rage Faces, Time to Eat en Dex the Corgi, waarbij de laatste twee respectievelijk een hongerig katje en een speels Corgi hondje in de hoofdrol hebben, zijn gratis. Voor andere pakketten betaal je €1,79. Met de nieuwe en bestaande opties loopt MessageMe in mogelijkheden nog steeds mijlenver vooruit op WhatsApp Messenger, dat pas deze week een walkie talkie-functie toevoegde. Denk bijvoorbeeld aan de leuke opties om elkaar tekeningen te sturen, foto’s onder te kliederen en YouTube-video’s te versturen. Het is echter nog maar de vraag of al deze mogelijkheden het populaire WhatsApp van de troon zullen stoten.

Downloaden: MessageMe (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

MessageMe cameraMessageMe stickers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2013, 10:41
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, messageme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.