Men’s Health, Esquire, Cosmopolitan en Red krijgen iPhone-apps

De Nederlandse Men's Health, Women's Health, Cosmopolitan, Esquire en Red hebben eigen nieuwsapps gekregen voor iPhone en iPad.

Nederlandse magazine-apps EsquireDe Nederlandse uitgaves van uitgeverij Hearst Magazines hebben eigen nieuwsapps gekregen voor iPhone en iPad. Het gaat om Men’s Health NL, Women’s Health, Cosmopolitan NL, Esquire en Red. De applicaties genieten elk hetzelfde uiterlijk met uitzondering van kleuren en lettertypes, die natuurlijk steeds op de huisstijl van het blad zijn aangesloten. De grap is dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt welke app je downloadt: in alle apps kan je het nieuws van elk blad lezen.

Dat komt door het feit dat de applicaties eigenlijk omhulsels zijn van de mobiele websites van de bladen. Met de N-knop aan de rechterkant – we weten niet waarom er voor die vorm is gekozen – bekijk je de verschillende nieuwsstromen die je kan opvragen: ELLE, Quote, Cosmopolitan, Men’s Health, Red, Women’s Health, Esquire en ELLE Decoration. In die volgorde. Bij elk magazine kan je met een schuifmenu aan de linkerkant kiezen uit de verschillende rubrieken van een blad.

Red NL magazine iPhone-app Cosmopolitan NL iPhone-app

De kwaliteit van de applicaties laat helaas te wensen over. Het nieuwsaanbod van Men’s Health bijvoorbeeld, is zelfs pover te noemen. Je kiest in het schuifmenu tussen nieuwe berichten, Fitness, Sex, Gezondheid, Voeding, Psyche, Stijl, Lifestyle en Acties – maar helaas zijn de meeste berichten van zelfs de voorpagina al weken oud. De applicatie scrollt soepel en laadt voor een mobiele website ook netjes in, maar afbeeldingen en foto’s zijn helaas nogal korrelig. Leesopties zijn er ook niet: artikelen zijn simpel ‘droog’ met foto, korte tekst en aanverwante artikelen. Alleen Esquire geniet een sjiek, aangepast lettertype. Wel kan je reageren en reacties lezen op artikelen. De nieuwe applicaties zijn allen universeel, dus geschikt voor iPhone en iPad.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2013, 17:00
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen gezondheid, numbers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.