Clear en Clear+ todo-apps krijgen achtergrondsynchronisatie

Todo-apps Clear en Clear+ voor iPhone en iPad maken nu gebruik van background refresh, waardoor taken op de achtergrond al synchroniseren.

Clear iPhone todoDe simpel te bedienen takenlijsten Clear en Clear+ maken voortaan gebruik van een van de nieuwe handige functies die iOS 7 biedt. Voortaan worden je taken al gesynchroniseerd tussen de iPhone, iPad en Mac zonder dat je de apps hebt openstaan. Dat is mogelijk dankzij background sync, dat eens in de zoveel tijd nagaat of er nieuwe taken en takenlijsten zijn om te synchroniseren. Zo staan de laatste aanpassingen al voor je klaar als je de app opent.


Background sync werkt op de iPhone en iPad. Een echt grote verandering is het overigens niet. De opstarttijd die Clear nodig had om je nieuwste en bijgewerkte taken en takenlijsten te zien, was al te verwaarlozen. Toch: in een applicatie die zo op snelheid is ingericht, is ook een kleine winst welkom.

De update geldt zowel voor de nieuwe, universele applicatie Clear+, als de originele Clear. Dat is een goed teken. Ontwikkelaar Realmac wilde de originele Clear aanvankelijk afschepen en gebruikers altijd laten betalen voor Clear+, maar bedacht zich na massale gebruikerskritiek. Daarop besloot ze Clear opnieuw uit te brengen en zelfs te voorzien van dezelfde iOS 7 look and feel. De update van vandaag geeft aan dat beide versies ook verder voorzien zullen worden van updates. Het verschil in de twee apps is nu heel simpel. Clear koop je alleen voor iPhone, Clear+ als je hem ook wilt gebruiken op de iPad.

Downloaden: Clear (€1,99, iPhone, iOS 7.0+)
Downloaden: Clear+ (€4,49, universeel, iOS 7.0+)
Ook verkrijgbaar: Clear for Mac (€8,99, Mac OS X)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2013, 13:47
Categorie Productiviteit
Onderwerpen clear, takenlijst, todo
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.