Maggie Tales: voorleesverhaaltjes op de iPhone

Maggie Tales brengt voorleesverhalen voor kinderen uit, die je op verschillende apparaten (ook de iPhone) kunt afspelen. Het voorkomt dat je op vakantie grote en zware voorleesboeken moet meenemen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Voorleesboek voor kinderenVoorleesboeken voor kinderen zijn behoorlijk groot en zwaar. Voor je het weet heb je twee kilo extra in je rugzak, alleen om de kids bezig te houden. Zou het niet handig zijn als je een kant-en-klaar voorleesboek bij de hand hebt, die niets weegt en die je op het scherm van de iPhone kunt laten zien? Maggie Tales biedt voorleesverhalen aan voor kinderen van 2 tot 4 jaar die je in verschillende formaten kunt downloaden. Binnenkort breiden ze verder uit naar de leeftijdsgroep 4 tot 6 jaar.

Maggie Tales werkt als volgt: er staan op dit moment vijf kinderboeken op de website, die je ook als gewoon (papieren) boek kunt kopen. Je kunt de echter ook streaming afspelen, of downloaden in een formaat dat voor de iPod, iPhone, Apple TV, Sony PSP of Windows Media Player geschikt is. Bovendien kun je ze in Flash- en 3GP-formaat downloaden, zodat ze ook voor de meeste mobiele telefoons geschikt zijn. De iPhone is met het grote kleurenscherm ideaal voor boeken met veel plaatjes. De tekst in Engelstalig, maar omdat het vooral om de afbeeldingen gaat, zal dat geen probleem zijn voor de meeste voorlezers. De nieuwe website van Maggie Tales ging op 16 november live. Ze beloven wekelijks nieuwe content aan te bieden voor kinderen tussen 2 en 8 jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2010, 3:49
Categorie Kinderen
Onderwerpen boeken, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.