iSnake en iSolitaire: spelklassiekers voor de iPhone

Twee spelklassiekers zijn nu ook op de iPhone te spelen: het spelletje iSnake dat vanaf het prille begin op Nokia telefoons is te vinden. Voor iSolitaire geldt hetzelfde, maar dan op Windows-pc's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iSnakeSnake en Solitaire, twee games die iedereen wel eens gespeeld heeft. Snake was het eerste mobiele game, dat vanaf de vroege Nokia-toestellen gespeeld kan worden. Solitaire behoeft eigenlijk helemaal geen uitleg: dit programma is de werkelijke reden waarom Microsoft met Windows marktleider is geworden. Beide games zijn nu beschikbaar in een versie voor de iPhone.

iSnake Game OverWie kent niet Snake, de eerste mobiele game die iedereen wel eens gespeeld heeft? Net als MAME, ScummVM en de NES-emulator hoort het thuis in het rijtje echte gamesklassiekers. iSnake is gemaakt door CEDSoft en werd al even genoemd in het nieuwtje over ModMyiFone van vanochtend. Het maakt gebruik van de bewegingssensor van de iPhone en reageert op het kantelen van het apparaat. Bij het spelen gaat het erom zoveel mogelijk Apple-logo’s te verzamelen.

iSolitaire belooft wat de naam al zegt: een iPhone-versie van Klondike Solitaire, het kaartspel dat al sinds jaar en dag op Windows-pc’s wordt meegeleverd. Je kunt de speelkaarten met je vingers verplaatsen naar de gewenste stapel. Even dubbeltappen op het scherm zorgt dat je de instellingen zichtbaar krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 18:43
Categorie Games
Onderwerpen game, snake, solitaire
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.