M2S for Spotify: zet je iTunes-playlists over naar Spotify

M2S for Spotify is een iPhone-app waarmee je muzikale playlists van je Muziek-app op de iPhone, zonder tussenkomst van iTunes kan klaarstomen voor Spotify. Daarna kan je ze meteen doorzetten en streaming luisteren.

M2S for Spotify iPhone iPod touch playlist converterenEen manier van ruimte besparen op je iPhone of iPod touch is het vervangen je muziek in de muziek-app door een online betaaldienst als bijvoorbeeld Spotify. Dat kan je doen met de iPhone die aan je laptop of desktop hangt en dan een van de afspeellijstconverters te gebruiken die Spotify zelf communiceert. Als je allerlei playlists in de muziek-app zelf hebt aangemaakt, is er een snellere manier. M2S for Spotify zet je muziek-playlist voor je over.

M2S staat doodsimpel voor Music To Spotify en die naam hoeft geen verdere verduidelijking. In de applicatie selecteer je een afspeellijst die je wilt omzetten voor Spotify en optioneel tik je daarin de nummers in die je wilt meenemen naar Spotify. Eventueel, want met één druk op de selecteer alles-knop, wordt de gehele playlist klaargestoomd voor de betaalde online streaming-muziekdienst.

M2S for Spotify sommige nummers missenVolgens ontwikkelaar Neuron Industries worden zo’n tien nummers in een seconde klaargezet van je muziek-app naar Spotify. Als je regelmatig dj-remixes uit de donkere blogkrochten van het internet haalt, wordt het overzetten een lastigere opgave en duurt het mogelijk langer. Het nummer of de betreffende mix moet wel voorhanden zijn in de database van Spotify. De app uploadt de nummers namelijk niet, maar zoekt ze op in Spotify’s database. Je kan maximaal een playlist van 5000 nummers doorzetten.

Als vrienden ook over de app M2S beschikken, kan je daar ook inloggen met je Spotify-account (een Premium-abonnement van 10 euro per maand is daarvoor wel vereist). Zo kan je ook hun afspeellijsten overzetten naar de dienst. De vraag is wel hoeveel vrienden daarvoor te porren zijn. M2S kost 1,59 euro. Er is overigens ook een versie voor de Amerikaanse streaming-dienst Rdio: M2R for Rdio (€1,59).

Downloaden: M2S for Spotify (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 17:19
Categorie Muziek
Onderwerpen itunes, playlist, spotify

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.