iOS game-update: Counter-Strike kloon Critical Missions, Kumo Lumo en Space Command

Star Trek: het spel komt eraan. Zonder een officiële licentie, maar met alle elementen die je verwacht als je denkt aan het opbouwen en besturen van je ruimteschip. Star Command ziet er veelbelovend uit in de trailer, maar wie liever wat minder tijd kwijt is aan een game, kan misschien beter even bij de Counter-Strike […]

GU DI Kumo Lumo header iPhone iPod touch iPadStar Trek: het spel komt eraan. Zonder een officiële licentie, maar met alle elementen die je verwacht als je denkt aan het opbouwen en besturen van je ruimteschip. Star Command ziet er veelbelovend uit in de trailer, maar wie liever wat minder tijd kwijt is aan een game, kan misschien beter even bij de Counter-Strike kloon Critical Missions: SWAT buurten. Met de gigantische snelheid die het online schietspel heeft, moet je het welhaast in nog kortere sessies kunnen spelen dan het bijzondere Kumo Lumo, waarin je een wolk bestuurt.

Star Command: eindelijk weten we meer

GU DI Star Command header iPhoneOh. Een van de ontwikkelaars aan de ruimteschipsimulatie Star Command heeft er in de afgelopen periode sinds de laatste trailer van het spel, even 45.000 regels code voor het spel bij geschreven. Best veel. Maar laten we vooral eens bijpraten over het spel, nu eindelijk is vrijgegeven hoe het spel wordt gespeeld. Ontwikkelaar War Balloon heeft een ruim dertien minuten lange video vrijgegeven waarin je ziet hoe je je eigen schip opbouwt, bemanning aanneemt waar je beter niet gehecht aan kan raken, hoe je gesprekken voert, hoe je een gevecht aangaat met een ander schip en hoe… dit eigenlijk en eindelijk echt Star Trek ‘the game’ is. Star Command moet binnenkort uitkomen. Doe alles wat je nu al vooruit kan werken, want dit spel gaat je tijd vreten.

Bomen bewateren in Kumo Lumo

GU DI Kumo Lumo iPhone iPod touchJe kan van alles een spelelement maken voor een klein, compact spelletje op de mobiele telefoon. Kijk maar naar het eind vorige week uitgebrachte Kumo Lumo, uitgegeven door Chillingo. In het gratis spel bestuur je een wolkje door hem met je vinger te bewegen rond een kleine, Aarde-achtige planeet die je zelf overigens ook kan vegen om sneller naar een andere plek te gaan. Onderweg kom je beginnende bomen tegen die je je volgroeit met wat bewatering. Een druk op het scherm. De grap is dat je alle bomen bewatert met de voorraad die je hebt, die je alleen kan aanvullen door andere wolkjes op te pakken – en die worden weer gegenereerd door jouw neergezette bomen. Kan een heel spel daarop teren? Nee, en daarom kom je al snel in aanmerking met kwade mennekes die je bossen in brand steken en de donkere, gitzwarte wolken die dat oplevert. Zo bouwt Kumo Lumo langzaam steeds een beetje uit met meer nuances en mogelijkheden, en met een wuivend gebaar van de in-app aanwezige store waarmee je het spel wat makkelijker kan maken. In-app purchases. We kunnen niet zeggen dat het als een donderslag bij heldere hemel komt, maar een koude douche voor een geinig spel als dit, is het wel.
Downloaden: Kumo Lumo (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Critical Missions: SWAT

GU DI Critical Missions SWAT iPhoneHoeveel Android-games krijgen we mee naast die tientallen nieuwe iPhone-games die we elke dag al voorbij zien komen, denk je? Precies. Daarom was het ons even ontgaan dat er een Counter-Strike kloon is op het platform die al meer dan vijf miljoen (!) spelers wist te kietelen om de game in ieder geval even uit te proberen. Critical Strike Portable is waarschijnlijk de snelste shooter met online multiplayer op een telefoon tot dusver en scoort dus blijkbaar als een tierelier. Voor de iPhone moet de game binnenkort uitkomen, maar dan wel met een andere naam die op zichzelf hint naar een ander soort gameplay. Of hoeven we geen missies te verwachten en heet het spel puur Critical Missions: SWAT zodat de afkorting CS van Counter-Strike niet meer opgaat en de Apple-reviewers het spel vrije doortocht geven tot de App Store? We hebben geen idee. In het persbericht dat we hebben ontvangen, wordt er in ieder geval met geen woord over gesproken. De nieuwe versie krijgt in ieder geval wel nieuwe speelvelden en een andere gebruikersinterface. De toekomst zal uitwijzen of dat op de iPhone met een vanafprijs van meer dan 2 euro, ook 100.000 spelers op dagbasis kan opleveren.

https://www.youtube.com/watch?v=xbUqCOBEQNs

De koopjeshoek

Het Nederlandse actie-racespel Final Run is vandaag gratis te downloaden en tippen we hierbij graag om even te proberen. De aanbiedingen van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 20:05
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, star command, star trek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.