Livestagram: de laatste Instagram-foto’s uit je omgeving

Livestagram is een live-cliënt voor Instagram, waarmee je Instagram-foto's op een locatie kan laten zien. Eveneens zie je wanneer vrienden of andere Instagram-gebruikers in de buurt waren en open je hun foto's op een kaart.

Livestagram iPhone live-app InstagramHet lijkt wel een verplicht nummer bij populaire diensten die een openlijke API (programmeercode) aanbieden van hun dienst: een applicatie met meer zoekmogelijkheden dan de eigenlijke app zelf. Nu is het fotonetwerk Instagram aan de beurt. De Nederlander Tim Broddin maakte Livestagram. Die stelt je in staat recente foto’s op het netwerk in je directe omgeving te zien op een kaart. Eveneens krijg je live verversende resultaten als je zoekt op een hashtag. Je ziet de stroom foto’s dan automatisch vernieuwen.

Het levert een nogal onrustig beeld op; zoeken op een populaire tag terwijl de resultaten ogenblikkelijk geladen worden. De fotootjes, die als postzegels worden weergegeven, verspringen constant van plek omdat ze ruimte maken voor nieuwe foto’s. Het tags-tabblad, tweede in de menubalk, hoeft niet de functie te zijn waarvoor je de app koopt.

Kaart, de eerste optie in de menubalk, kan dat wel zijn. De app geeft je locatie weer op een kaart en zoomt licht in of uit afhankelijk van waar de dichtstbijzijnde foto’s zich bevinden. Zo worden een tijd lang steeds meer foto’s uit de omtrek geladen. Je drukt op een foto om hem groot te zien met de naam van de poster, diens profielfoto en de naam van het gebruikte filter erboven. Natuurlijk zie je ook hoe lang het is geleden dat de foto is genomen: Livestagram heeft niet voor niets live in de naam. Het gaat om wanneer ze genomen zijn.

Naast de Kaart is er ook een In de buurt-tabblad, bestaande uit twee onderdelen. In lijsten met vermeldingen van nicknames en de afstand, zie je wanneer je vrienden en andere gebruikers voor het laatst ‘dichtbij’ waren. Ze worden gesorteerd op afstand, ongeacht of ze een uur geleden ergens waren of een dag geleden.

Om het overzichtelijk te houden, kan je ook in de onderdelen met een Google Maps-kaart kiezen voor de foto’s in een Rooster. Ze worden dan overzichtelijk als postzegels geladen. Zodra je eenmaal een foto hebt vergroot, kan je er met pijltjes bovenin ook nog tussen navigeren. De Rooster-optie is met name welkom omdat de kaart nog wel eens verspringt als je ergens naartoe beweegt. Zodra de app een nieuwe foto ontdekt, wordt je ernaar teruggestuurd op de Google Maps-kaart.

Ook op andere punten laat Livestagram steken vallen. De app is met name statisch. Je ziet onder een foto het aantal likes en reacties, maar kan van geen zelf een achterlaten. Ook krijgen we niet altijd gehoor van de app als we op een profielnaam drukken. De app hoort dan de foto’s van een persoon op een kaart of in het rooster te laden, maar doet dat niet altijd. Dat niet alleen; Livestagram ontbeert ook het knusse uitstraling van Instagram en omdat de pagina Kaart en profielpagina’s er hetzelfde uitzien, vergeet je ook wel eens waar je bent. Er zijn nog genoeg verbeterpunten voor de app.

Downloaden: Livestagram (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2012, 17:59
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerpen instagram, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.