iOS game-update: Amazing Alex is Game van de Week, Soulcraft en European War 3 Free

Soulcraft is een serieuze RPG hack & slash voor de iPhone, maar niet zo moeilijk als het Risk-achtige veroveringsspel European War 3 of onze Game van de Week. Amazing Alex van de makers van Angry Birds is een hersenkraker!

GU VR Amazing Alex iPhone headerWe eindigen deze week van de iOS game-update serieuzer dan we zelf zouden denken. Niet alleen omdat European War 3 Free een goede en zware landveroveringsgame is waar je goed voor moet gaan zitten, en ook niet alleen omdat SoulCraft een serieuze, gratis hak-RPG is. Nee, omdat onze Game van de Week hoe langer we het spelen, hoe meer een absolute hersenkraker blijkt. Wacht even, hoe komt die ballon nou in hemelsnaam bij die derde ster?

European War 3 Free: fraai vechten

GU VR European War 3 iPhone iPod touchNewsflash: ergens in het midden van de vorige eeuw lag heel Europa in puin. En newsflash: dat is nog steeds een dankbare bron voor veel games. European War wakkert de ellende weer eens aan en is een strategische landveroveringsgame waarin je oorlogsmissies aan gaat als Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Canada, Japan of de Verenigde Staten. Er is genoeg te doen om de rust in Europa weder te laten keren. Feitelijk is er dit te doen: manschappen positioneren in de verschillende gebieden van landen, manschappen en andere eenheden upgraden en de tegenstanders ermee aanvallen. Een aparte tutorials-sectie in het spel helpt je op weg om het verbeteren van je troepen en het veroveren van land onder de knie te krijgen. Het komt maar al te vaak voor dat games in dit genre visueel niet al te sterk zijn, maar European War 3 heeft leuke maar niet té kleurrijke beelden en goed herkenbare eenheden waarmee je op een nog-net-niet-van-speelgoed kaart speelt. Het volledige spel was er al een tijdje maar beschreven we niet eerder. Dat zetten we met de komst van de gratis probeerversie zonder multiplayer en met alleen de Engelse campagne, nu graag recht. Risk-fans: downloaden!
Downloaden: European War 3 Free (gratis), European War 3 (€2,39)

SoulCraft: haken en hangen

GU VR SoulCraft iPhone iPadDe techniek staat voor niets. Het is een mooie uitdrukking maar als techniek en niets anderzijds in een zin voorkomen, wordt het doffe ellende. SoulCraft is een prachtige hack & slash-game voor de iPhone, iPod touch en iPad waarin je als uit de kluiten gewassen engel hakt, zaagt en spreukt tegen al het vijandige gespuis dat je in kerkers opzoekt. In de volgende versie van het gratis spel kan je echter ook aan de slag als mens of duivel en het thema wordt nog een zwik interessanter als je nagaat dat SoulCraft zich afspeelt in bestaande omgevingen als Hamburg, Rome, Venetië, Cambodia en New York. Het prachtige hakspel neemt je overal mee naar toe en werpt je in het diepe over hoe je moet overleven, al kan je misschien wel raden hoe dat makkelijker is: in-app aankopen. Laat het je niet afschrikken, want daarmee boor je een behoorlijke speelervaring op de iPhone door de neus. Ware het niet dat de game zo nu en dan hangt crasht. Op de standaardvereiste van de iPhone 4, maar ook op een iPhone 4S en nieuwe iPad. Ontwikkelaar Bigpoint kan rekenen op big points als ze de technische zwakte snel weten weg te spelen.
Downloaden: SoulCraft (gratis, universele app)

Game van de Week: Amazing Alex

Game van de Week iPhoneclubHeeft Rovio, de ontwikkelaar van het niet te temmen populaire Angry Birds, nou echt een spelletje uitgebracht waarin je gewoon een paar objecten moet neerzetten om wat sterretjes te pakken als in elke Cut the Rope-achtige? Ja ho, wacht eens even, je moet wel even de eerste paar levels van Amazing Alex doorbijten! Dan ontpopt dit spelletje over het blonde jongetje Alex en zijn slaapkamerexperimenten zich pas. Amazing Alex is geen actiespelletje waarin timing en puzzelen gecombineerd worden. Het is niet de volgende Cut the Rope. Het is een regelrechte breinbreker met, in potentie, oneindig veel levels. Behalve de enorme dosis die je van de makers meekrijgt, kan je namelijk vanuit de game een website opstarten waarop je met één druk de volgende puzzel van een gebruiker binnenhaalt. En ja, als je ver genoeg komt in het spel, kan je ook zelf aan de slag en puzzels toevoegen. Als ze maar bestaan uit de standaardingrediënten van Alex, zoals ballonnen, ballen, plankjes, autootjes, koorden, dozen en alles wat je je maar kan tegenkomen op een zolderkamer. Het is ongelooflijk hoeveel levels, puzzels en inspiratie de makers weten te putten uit een voorraad objecten waarmee je op een of andere manier er elke keer voor moet zorgen dat je er drie sterren mee scoort. Amazing Alex: het zit eigenlijk al in de titel.
Downloaden: Amazing Alex (€0,79)

De koopjeshoek

Omdat je toch niks te doen had dit weekeinde:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2012, 18:53
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.