Likes laat zien wat je Facebook-vrienden leuk vinden

Likes! is een app voor de iPhone en iPod touch die alle aanbevelingen van je vrienden en kennissen op Facebook presenteren als je ergens verdwaald bent en snel een leuke tent wilt vinden om te eten of iets anders te doen.

Likes iPhone iPod touch likes aanradersHet grootste sociale netwerk van de Westerse, internettende wereld is zo uitgebreid dat er behoorlijk wat applicaties voor verschijnen die slechts één aspect van de app belichten. Bespraken we eerder deze week nog Timeline Photos waarmee je foto’s aan je tijdlijn kan toevoegen; nu is er Likes. Die app laat zien welke nabij gelegen faciliteiten je Facebook-vrienden leuk vinden en dus aanbevelen. Weet je meteen welk restaurant of café, welke concerthal bezienswaardigheid de moeite is om op af te stappen.

Er zijn eindeloos veel applicaties waarmee je andere meningen kan raadplegen over dingen die in de buurt te doen zijn, maar wie kan het nou beter weten dan je naaste vrienden op Facebook? Alle gebouwen en ook bezigheden die zij een like meegeven, kun je opvragen in deze app. Als je er maar naar vraagt. Als je de app opstart, kan je je huidige locatie vaststellen op een kaart. Je aanraders van vrienden worden vervolgens daarop gesorteerd, maar eerst moet je maar eens aangeven waar je naar op zoek bent. Likes biedt twee rubrieken: plaatsen en overige likes. Tot die laatste behoren bijvoorbeeld boeken, overheid, organisaties, mensen en sporten. Ze staan beide overzichtelijk gescheiden op een eigen tabblad.

Om het arsenaal aan likes wat groter te maken, speelt Likes eigenlijk een beetje vals. Het toont namelijk niet alleen de likes van je directe vrienden, maar ook de publiekelijke likes van hun vrienden. Dat zorgt ervoor dat er ook met een kleine vriendenschare al behoorlijk wat plekken in de app zijn waar je op basis van de app naar binnen kan stappen. Door de resultatenlijst naar onderen te trekken, kun je beslissen tussen aanraders van directe vrienden of ook van hun netwerk erbij.

Een filter op afstand is altijd in beeld, zij het uitgevoerd in mijlen. Je kan kiezen tussen een afstand van 0,3 miles tot 25 miles en de laatste optie ‘all miles’. Een optie om de afstanden in kilometer weer te geven is welkom, want de meeste aanraders op locatie zijn niet voorzien van een exacte locatie op Facebook en dus niet weer te geven op een kaart. Wel kan je op een afbeelding van een like drukken en kom je dan terecht over de Facebook-pagina ervan. Daar tegenover staat dat je geen recensies en uitleg van je vrienden meekrijgt: ze liken een plek slechts en met die informatie mag je het doen. Toch is de database van Likes daarmee al een stuk groter dan bij sommige start-ups die eveneens je gids willen spelen.

Downloaden: Likes! (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2012, 12:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen applijst, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.