Lonely Planet Images: zie de mooiste foto’s uit de reisgidsen

Lonely Planet Images is een iPhone-app die de mooiste foto's uit de Lonely Planet-reisgidsen op een rij zet. Je kan foto's meteen bestellen bij een drukker op bijvoorbeeld canvas, maar je kan ze ook gebruiken als wallpaper.

Lonely Planet Images wallpapers appMet zoveel reisgidsen verkrijgbaar op de iPhone, is het handig dat je als gerenommeerd uitgever van reisgidsen, actie onderneemt om extra op te vallen in de App Store. Lonely Planet doet dat met de nieuwe app Lonely Planet Images. Daarin zie je de mooiste dieren, natuur- en omgevingsfoto’s uit de gidsen. Je kan ze meteen opslaan in je fotoalbum en gebruiken als achtergrond, maar je kan ze ook bestellen als poster of doorsturen naar vrienden.

De Buy Poster-optie schakelt meteen Safari in en verwijst je naar de Lonely Planet-website waarop je een poster met allerlei opties kan bestellen. Een afbeelding van 8 bij 20 centimeter kost er 21 euro. Voor een canvas van dezelfde afbeelding op iets groter formaat betaal je 69 euro. Daar komen nog verzendkosten overheen.

Lonely Planet Images laat zich bedienen als elke wallpaper-app die je wel eens hebt gebruikt op de iPhone. Foto’s worden als postzegels in een overzicht geladen en als je er op een drukt, krijg je die groot in beeld te zien. Vervolgens kun je de foto inzoomen en naar rechts en links swipen voor de volgende en vorige foto. Met de info-knop achterhaal je een onderschrift van een plaat, waar de foto is genomen en wie de fotograaf is. Helaas zijn de afbeeldingen niet haarscherp. Ze zijn niét aangepast op het Retina-beeldscherm van de iPhone 4S en iPhone 4. Daardoor vallen foto’s tegen als achtergrond van je telefoon. Ook ingezoomd ogen foto’s wat korrelig.

Als je foto’s professioneel wilt gebruiken, kan je vanuit de applicatie meteen een contactpersoon van Lonely Planet bellen om daar een afspraak over te maken. Naast het opslaan en laten printen van foto’s, zijn er nog meer mogelijkheden. Je kan foto’s toevoegen aan favorieten zodat je ze later nog eens terug kan kijken in een aparte sectie in de app, en je kan ze delen met vrienden via e-mail. Ook op het grote beeldscherm valt vervolgens op dat de foto’s niet in al te hoge kwaliteit worden weergegeven. Lonely Planet Images heeft duidelijk een update voor het Retina-beeldscherm nodig.

Downloaden: Lonely Planet Images (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2012, 10:52
Categorie Reizen
Onderwerpen achtergronden, lonely planet, reisgids, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.