Je favoriete tv-series bijhouden met TV Forecast HD

TV Forecast HD is een nieuwe applicatie voor de iPad, waarmee je je favoriete tv-series kunt bijhouden. Opvallende mogelijkheden zijn onder meer de snelheid en de maandkalender voor series.

TV Forecast HDTV Forecast HD is een nieuwe app voor de iPad, waarmee je je favoriete (Amerikaanse) tv-series kunt bijhouden. Het idee is op zichzelf niet nieuw; er zijn veel apps die hetzelfde doen of zelfs meer mogelijkheden hebben. TV Forecast HD is het grote broertje van TV Forecast, de iPhone-versie van de applicatie, die al veel langer verkrijgbaar is. De iPad-versie is echter een volledig nieuwe applicatie met een nieuwe interface bedoeld voor het grotere scherm van de iPad.

Zoals je van een dergelijke applicatie kan en mag verwachten kun je er je favoriete tv-series mee bijhouden. Wanneer je de app de eerste keer opstart, staan er al wat programma’s in, maar die kunnen eenvoudig verwijderd worden. Series toevoegen is al even eenvoudig: tappen op het plusje, een (deel van de) naam invoeren en de juiste uit het lijstje kiezen. Wat meteen opvalt is de snelheid waarmee series toegevoegd worden: binnen enkele seconden staan deze in je lijst. Ook het vernieuwen van de lijst met series gaat erg snel. De populaire applicatie iTV Shows HD, die ik zelf tot voor kort gebruikte, neemt daar gerust een halve tot een hele minuut de tijd voor. In tegenstelling tot bijvoorbeeld iTV Shows HD kan TV Forecast HD je lijst met series niet met het kleine broertje TV Forecast synchroniseren.

In de lijstweergave vind je op volgorde van uitzenddatum (Yesterday, Today, This Week, Next Week, Upcoming en To Be Announced) wanneer een serie wordt uitgezonden. Met de knoppen onderaan kun je wisselen tussen reeds uitgezonden en aankomende afleveringen. Per serie zie je de eerstvolgende aflevering die wordt uitgezonden inclusief het tijdstip en een korte beschrijving. Erop tappen toont de volledige beschrijving. Ook vind je hier de volledige lijst met afleveringen terug, kun je een aflevering bookmarken om bij te houden welke je wel en niet hebt gezien en kun je meer informatie opvragen over de serie of meteen afleveringen in de iTunes Store downloaden (niet in Nederland).

In de instellingen kun je zelf aangeven of je een tijdzonecorrectie wilt toepassen, zodat je kunt zien op welk lokaal tijdstip de desbetreffende serie wordt uitgezonden. Dit is met name handig voor buitenlandse series. Met de Edit-knop kun je per serie de tijdzonecorrectie in- of uitschakelen (door te tappen op het lege rondje achter elke serie). Ook kun je aangeven of je een melding wilt ontvangen variërend van vijf minuten tot twee uur voor de aflevering en op het moment van uitzending.

TV Forecast HD heeft naast de traditionele lijstweergave ook nog iets nieuws: een kalenderweergave van alle series, waarmee je per dag kunt zien welke series uitgezonden worden. Als een serie een afbeelding heeft zie je daar de afbeelding, als dat niet het geval is dan zie je gewoon de naam van de serie met het tijdstip. Als er meerdere series die je volgt op één dag uitgezonden worden, verspringt het blokje telkens automatisch naar de volgende serie. Als je op een dag tapt kun je in een tijdslijn zien wanneer je favoriete series worden uitgezonden. Wisselen van maand toont een animatie alsof je een bladzijde van de kalender omslaat met het daarbij behorende papiergeluid.

Downloaden: TV Forecast HD (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2011, 11:20
Categorie Amusement
Onderwerpen financieel, itunes, televisie, tv-series

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.