Groove: voor iPad: haal meer uit je muziekcollectie

Groove voor iPad is een app waarmee je meer uit je muziekcollectie haalt. De app maakt automatische mixes van je

groove ipadGroove is een app van Zikera waarmee je een persoonlijke DJ op je iPad hebt. De app kijkt naar de muziek die al op je iPad staat. Bij het openen van de app zie je een interface met ‘In the Spotlight’ en ‘Favorites’ om mee te beginnen. Er zijn ook vier knoppen aanwezig, die zorgen voor een mix van je muziekbibliotheek met nummers die goed bij elkaar passen. Ze heten: Groovy Mix, Surprise Me, (opnieuw) Favorites en Three of a Kind. Bevalt zo’n afspeelmix, dan kun je die met de plusknop opslaan om later nog eens te beluisteren. Valt de mix een beetje tegen dan kun je op de refresh-knop drukken om een nieuwe mix te laten maken.

Je kunt een mix ook delen met vrienden via e-mail of een bepaald nummer op Twitter of Facebook aanprijzen. Groove is een handige app als je muziek wilt luisteren, niet zo goed weet bij welk album je zult beginnen en de Genius-functie van Apple zelf niet zo handig vindt. Tijdens het luisteren van een muzieknummer kun je schermvullend de albumhoes bekijken, aangevuld met informatie over het nummer zelf. Onderin beeld zie je welke volgende nummers in de wachtrij staan. Met een swipe-beweging sluit je de fullscreen-modus weer.

groove for ipad

Groove maakt gebruik van gegevens van Last.fm zodat je ook je eigen muziekvoorkeuren kunt meenemen. De app zorgt voor eventueel missende albumhoezen en foto’s van artiesten. De knoppen voor het afspelen van de muziek staan altijd bovenaan het scherm, waarbij je volume kunt aanpassen, spelen/pauzeren en doorspringen naar het vorige/volgende nummer. Afspelen via AirPlay kan ook en de app kan natuurlijk op de achtergrond spelen.

Misschien heb je je iPad nooit zo gezien als een apparaat om muziek af te spelen, omdat je dat eerder op een iPhone of iPod doet. Maar met de extra’s die Groove te bieden hebt, heb je toch wel het volledige schermoppervlak van de iPad nodig. Er is ook een kleinere versie voor de iPhone, die gewoon Groove heet en gratis is.

Downloaden: Groove for iPad (ter introductie €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2011, 12:29
Categorie Muziek
Onderwerpen ipad, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.