iPhone Heart Monitor: hartslag meten met de iPhone

Ontwikkelaar John Ballinger heeft een iPhone Heart Monitor ontwikkeld, waarmee je je hartslag kunt meten. De applicatie komt als alles goed gaat binnenkort in de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Heart MonitorVoor serieus medisch gebruik kun je beter een echte hartslagmeter kopen, maar voor huis-tuin-en-keuken-toepassingen is binnenkort misschien je iPhone geschikt om je hartslag te meten. De iPhone Heart Monitor Application is een project van John Ballinger, die zijn applicatie bij Apple heeft aangeboden om te reviewen. Met een beetje geluk is de applicatie binnenkort in de App Store te vinden. De iPhone Heart Monitor gebruikt de ingebouwde microfoon van de iPhone om de hartslag te detecteren, te berekenen en de meting vast te leggen. Je kunt het meten bij je hals, pols of bij je hart.

Er is ook een tweede methode aanwezig, waarbij je je hartslag handmatig moet meten, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. Daarbij geeft de applicatie aan wanneer je moet beginnen en weer moet stoppen met tellen. Het getelde aantal hartslagen vul je in om de hartslag per minuut te laten berekenen.

Via: iClarified
Tipgever: Slodo

Update: deze applicatie is inmiddels verkrijgbaar in de App Store voor €2,39.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2011, 10:13
Categorie Diensten
Onderwerpen gezondheid, monitor, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.