iOS game-update: Dolfje Weerwolfje Game, Stardust Hero en ‘levende cartoon’ Fetch

Dolfje Game op de iPhone gaat over Dolfje Weerwolfje, Fetch gaat over de band tussen mens en hond en Stardust Hero is een leuk flipperspel.

GU Dolfje Game iPhone headerHet is niet de iOS game-update van de games die voor de iPhone 5 geoptimaliseerd zijn, eerlijk is eerlijk. Maar schrik niet meteen terug, want Stardust Hero is een aanstekelijk vrolijk nieuw spel van de uitgever achter het kaartspel-succes Fairway Solitaire. En diezelfde ontwikkelaar onthult ook haar nieuwe game Fetch nog in een nieuwe trailer! Dolfje Game is Paul van Loon’s antwoord op de gigantische hoeveelheid highscorespelletjes.

Dolfje Game: springen met Dolfje Weerwolfje

GU WO Dolfje Game screenshotEen Nederlands spelletje voor de kleintjes in de iOS game-update vandaag, dat doen we niet vaak. Maar nu wel hoor. De redenen? Een van de meest succesvolle figuren van schrijver Paul van Loon. Uitgeroepen tot Kinderboekenheld 2011. En al eerder uitgebracht op de iPad. Dolfje Game is een typisch ren-zover-als-je-kan-spel in het thema van de kinderboeken. Je speelt het blondje joch Dolfje dat zover mogelijk wil rennen in de nacht, tot de zon weer op is. Je doet dat tegen een timer die steeds ververst als je bij een groene vlag terecht komt. Bereik je de volgende vlag niet voordat de tijd op is, dan wordt je highscore genoteerd die je zowel offline als online kan bewaren. Het spel is niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5, maar geeft wel zicht over wat je doet: springen met de knop rechts en de loopsnelheid bepalen met de richtingstoets links. Je moet getimed hoog springen om de groene ‘manen’ op te pakken voor meer punten, of je mist de sprong en pakt blauwe manen op die minder opleveren. Gaandeweg komen er steeds meer obstakels als bijvoorbeeld vleermuizen op je pad en dien je steeds sneller en foutlozer te sprinten en springen. Speciale power-ups die je kan pakken, kunnen de jacht op de manen en je score eenvoudiger maken. Dolfje Game laat zich goed vergelijken met andere highscore-spelletjes en de timing waarop je springt, went snel. Geinig werk voor de kleine.
Downloaden: Dolfje Game (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Verslavend geluid: Stardust Hero

GU WO Stardust Hero iPhone iPadBig Fish Games is een van die bedrijven die zich vol heeft gestort op ‘casual games’ waarin je oneindig diamanten combineert of objecten zoekt op stilstaande tekeningen. Maar zo nu en dan heeft de uitgever een opleving. Het kaart+golf+marmottenspelletje Fairway Solitaire hield ons vorig jaar vele uren bezig en schopte het zelfs hoog in onze lijst met favoriete iPhone-games van 2012. Nu is er weer zo’n kleine Nederlandstalige revelatie: Stardust Hero. Denk aan een flipperkast met een ster in plaats van een bal, die je op elk moment kan aantikken om achteruit te trekken. Via een katapult-mechanisme slingert de ster dan de tegenovergestelde kant op, om vervolgens tegen alles aan te beuken in het level om je heen. Je knalt op bumpers, vernietigt steentjes en spaart vooral sterren. Je hebt negentig seconde de tijd om er zoveel mogelijk van te sparen en daar wordt je eindscore van 1 tot 3 sterren naar gegeven. Je kan elk level op drie verschillende niveau’s spelen en hoe verder je komt, hoe handiger de power-ups zijn die voor allerlei bonussen zorgen. Het klavertje vier bijvoorbeeld, werkt als een magneet op sterren om je heen. Het is de afwerking die Stardust Hero net dat beetje extra geeft. De tekeningen zijn leuk, de muziek is opgewekt vrolijk en de klanken van alle botsingen om je heen hebben dat catchy geluid dat een Bejeweled bijvoorbeeld ook krachtig en verslavend maakt. Om nog te zwijgen van de visuele effecten die je om je heen draagt als je als een malle om je heen stuitert. Lekker!
Downloaden: Stardust Hero (€0,89, iPhone, iOS 4.0+)
Downloaden: Stardust Hero Lite (gratis probeerversie, iPhone, iOS 4.0+)

Trailer van de Dag: Fetch

GU WO Fetch iPhone iPad avontuurAls we toch in het straatje van Big Fish Games en Fairway Solitaire zitten: de ontwikkelaar van de laatstgenoemde mailt iPhoneclub.nl met de mededeling dat ze een trailer heeft vrijgegeven voor haar nieuwe game Fetch. Fetch. Een spel over een jongetje dat zijn hond Beer ontvoerd ziet worden door een redelijk onbeschrijflijk kwaad en vervolgens voet zet in een wereld vol aliëns en rare spelletjes om zijn viervoeter te redden. Wij zien in de trailer van Fetch een verzameling minigames, maar de ontwikkelaar doet er zelf een schepje bovenop en rept over een levende cartoon – en zelfs een speelbare film. De tekenstijl van Fetch overtuigt gelukkig meteen. Het ziet er kleurrijk en excentriek uit. Het spel wordt momenteel gepresenteerd op een of ander evenementje in Seattle, en moet binnenkort uitkomen getuige de grote ‘Coming soon’ roeper die bij de YouTube-video staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.