iOS game-update: Bladeslinger is Game van de Week, Race of Champions World, Evo Dash

Het actiespel Bladeslinger is Game van de Week op iPhone, iPod touch en iPad voor 't goed implementeren van touch controls in een actiegame.

GU VR Race of Champions World headerEen game die iets nieuws probeert en dat zo goed doet, dat je stiekem in het achterhoofd wel weet dat het de trend kan gaan zetten voor volgende games. Zo een is Bladeslinger, of je nou van knokken met veegbewegingen houdt of niet: dit spel is veelbelovend. In de laatste iOS game-update van de week ook aandacht voor het racespel Race of Champions en het nieuwe highscore-spelletje Evo Dash.

Race of Champions World: nu dan?

GU VR Race of Champions screenshotProbeer maar eens niét om Real Racing te antwoorden als iemand naar een realistisch racespel voor de iPhone of iPad vraagt. Race of Champions gaat al een tijdje mee, maar kan qua aandacht gewoon niet tippen aan het inmiddels door uitgever EA opgekochte schoolvoorbeeld. Met Race of Champions World doet ontwikkelaar Invictus een nieuwe gooi, opnieuw gebaseerd op het gelijknamige toernooi. Je stapt in tien exotische en minder exotische wagens, zoals de Skoda Fabia S2000, KTM X-Bow en de Artega GT. Daarnaast zijn er nieuwe circuits als London, Düsseldorf, Gran Canaria, Barcelona en Beijing, alsmede fictieve banen. Dat sommen we even simpel op hoor, want zoveel verschil zit er gevoelsmatig niet in de circuitbanen. Het type baan is meteen het probleem: rijden tegen een andere auto op een ander baanvak is niet de spannendste vorm van racen, en daarnaast moet je met de standaardbesturing de iPhone of iPad zo kantelen, dat je er zowat duizelig van wordt. Het grootste bezwaar is echter dat het spel nèt niet vloeiend gaat en dat gaat al snel tegenstaan. Race of Champions probeert het wel, maar kàn het net niet.
Downloaden: Race of Champions World (€4,49, universele app, vanaf iOS 4.3)

Evo Dash: rollen, ontwijken en rollen

GU VR Evo Dash iPhone iPod touchEvo Dash is een nieuw highscore-spelletje waarin de grote truc is dat de levels automatisch voor je gegenereerd worden terwijl je aan het rollen bent. Als klodders verf spatten de ondergronden waar je op rolt in beeld, en met een slider onderin beeld stuur je bij. Met een tik willekeurig op het beeld (maar liever niet op de slider; dat werkt niet) spring je naar de volgende klodder en in combinatie met het sturen, ontwijk je zo de gevaren die op je pad liggen. Die gevaren bestaan uit blokken die je in de weg staan en waar je overheen moet springen. Word je drie keer geraakt of val je in het niets, dan ben je af en is je scorepoging voorbij. Is het nou leuk om de laatste ronde vorm te zijn in een woud van blokken? Tja. Het beste aan Evo Dash is wat ons betreft de beschikbaarheid van een gratis probeerversie – maar zoals bij elk highcore-spelletje, kan Evo Dash je zomaar wél eens te pakken krijgen.
Downloaden: Evo Dash (€0,89, universele app, vanaf iOS 3.1.3)
Downloaden: Evo Dash Free (gratis, universele app, vanaf iOS 3.1.3)

Game van de Week: Bladeslinger Ep.1

GU-VR-Game-van-de-WeekEen game die iets nieuws probeert met de besturing op de iPhone en iPad en zo goed uitpakt, dat het een lichtend voorbeeld kan zijn voor volgende actiespellen op het platform: Bladeslinger. Of je nou van veegbewegingen houdt of niet, als grote stap na Infinity Blade die het systeem implementeerde, biedt Bladeslinger het vloeiend verwerkt in de normale actie van het spel. Geen gevechten in een aparte omgeving met een totaal andere besturing, maar gewoon rechtstreeks van het lopen in het knokken. Lopen met één vinger, kijken met twee, ontwijken met twee vingers een kant op, schieten door op een tegenstander te drukken en meppen en schoppen met swipes. Het kost even tijd om eraan te wennen, maar geef het even en de puzzelstukjes vallen op hun plaats. In de in-app shop van het spel – die je tot niets verplicht – kan je volgende bewegingen en combo’s ontwikkelen en zo steeds meer uit de besturing halen. Ondertussen heeft Bladeslinger ook een fraaie, eigenzinnige entourage, met de stoere cowboy William die terugkeert in zijn dorp en er op de vuist gaat met een nieuw, gemuteerd of buitenaards kwaad. De gevechten zijn niet de makkelijkste, maar gaan vloeiend op een manier die we van de spelcomputer kennen – en nog niet van iOS. Het is pas het eerste hoofdstuk in de reeks en we weten niet hoeveel er nog komen, maar we weten wel dat we dit vechtsysteem vaker gaan zien. En terecht.
Downloaden: Bladeslinger Ep.1 (€2,69, universele app, vanaf iPhone 4/ iPad 2 en iOS 5.0)

https://www.youtube.com/watch?v=jXjJi59_LmQ

Niet vergeten: Black Friday

Vandaag is ook Black Friday, waardoor de App Store werkelijk tjokvol fijne aanbiedingen staat. We hebben er twee overzichtsartikelen van gemaakt:

Goed weekend!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2012, 20:24
Categorie Games
Onderwerpen game, gvdw, iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.