Qonfy: open eigen winkel met Nederlandse iPhone-app

Qonfy is een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarin je een online winkel kan beginnen. Je producten komen op een lopende band terecht.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Qonfy lopende band iPhoneEen eigen winkel openen vanaf de iPhone. Het is geen moeite, ook niet als je het buiten Marktplaats om wil doen. Qonfy is een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarin je producten te koop kan zetten in een eigen winkel die je daarvoor hebt aangemaakt. De applicatie kiest daarbij opvallend genoeg niet voor handige overzichtspagina’s, maar gaat juist voor een frivool uiterlijk. Alle nieuwe producten worden gepresenteerd op een lopende band.

Je verwacht het niet van een shop-applicatie, maar het hoofdscherm van Qonfy is georiënteerd op de liggende stand van de iPhone en iPod touch. Daarop zie je centraal in beeld de laatst toegevoegde items aan alle shops een voor een voorbij komen. Wil je er een hebben? Snel zijn! Met een knop rechtsboven kan je van winkel wisselen, en krijg je een optiebalk in beeld waarmee je kan schakelen tussen alle winkels, je eigen aangemaakte winkel en winkels die je al hebt bezocht. Ook is er een functie om een winkel op te zoeken.

Qonfy te koop blauwe stoelJa, er is wél een optie op een winkel te zoeken. Er is echter géén optie om op een product te zoeken. Je leest het goed: Qonfy is een shop-app zonder zoekfunctie. Een onbegrijpelijke keuze.

Ontwikkelaar Ramon Groen verdedigt de keuze door te stellen dat Qonfy bewust ‘een vreemde kip in de bijt’ van online marktplaatsen wil zijn. De nadruk ligt op het contact leggen met andere verkopers, en dat kan inderdaad snel. Je bent er zelfs toe aangewezen omdat er geen andere mogelijkheid is om een aankoop te beklinken. Je kan meteen een bericht versturen naar een verkoper. Op de productpagina kan je verder een grote foto bekijken, een beschrijving van maximaal 500 tekens lezen en een bericht liken. Je ziet natuurlijk de prijs vermeld en hebt de keuze om, behalve een bericht te sturen, ook de winkel van een verkoper te bezoeken en het product ook in jouw winkel te zetten. Vanaf dat moment heb je dus zelf ook een product van iemand anders in je winkel staan.

Qonfy winkelbehang instellenHet profileren van je winkel gaat verder in andere mogelijkheden. Als je hem aanmaakt, kan je er zelf een naam voor verzinnen en kies je een achtergrondbehang. Ook kan je eigen producten voorzien van een extra achtergrond zodat ze opvallen binnen de winkel.

Helaas kunnen we Qonfy moeilijk aanraden op dit moment. Bij de aanbieding die we op Twitter publiceerden, ging de link naar een andere app in plaats van het item op de website. De applicatie doet lang over het verversen. Het duurt een tijdje voordat je eigen item doorkomt en we zien het item van een andere winkel ook niet verschijnen op onze lopende band. De app gaf ten tijde van de test bovendien een verbindingsfout en een foutmelding over een ‘samengesteld bericht van de server’. Bovenal is de applicatie onbruikbaar zonder zoekfunctie. Een winkel beginnen en producten verkopen kost je geen cent, maar dat redt Qonfy voorlopig niet.

Downloaden: Qonfy (gratis, vanaf iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2012, 15:41
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen marktplaats, shoppen, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.