‘iOS App Store waarschijnlijk meer waard dan heel BlackBerry’

De App Store is meer waard dan heel RIM, zo blijkt uit een vergelijking die Brian S. Hall maakt op zijn website. De waarde van de App Store ligt op 7,08 miljard dollar terwijl RIM als bedrijf 7,04 miljard dollar waard is.

BlackBerry App StoreUit cijfers van Trefis blijkt dat iTunes en de App Store allebei verantwoordelijk zijn voor ongeveer twee procent van Apple’s marktwaarde. Reken je terug van Apple’s totale marktwaarde van 354 miljard dollar, dan kom je uit op een individuele waarde van 7,08 miljard dollar. Daarmee is de App Store volgens Brian S. Hall waarschijnlijk net iets waardevoller dan BlackBerry-maker RIM, die volgens hem op een waarde van 7,04 miljard dollar staat.

De cijfers zijn indrukwekkend, maar we moeten toch een aantal kanttekeningen plaatsen bij Hall’s verhaal. Zo is de marktwaarde van de App Store niet door Apple zelf bekendgemaakt, maar teruggerekend vanaf Apple’s algemene cijfers. Aangezien de toegekende marktwaarde van de App Store weinig verschilt met die van RIM, is het misschien veiliger om te zeggen dat ze ongeveer even groot zijn. Alsnog opzienbarend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2011, 15:25
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, blackberry, markt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.