iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

22tracks voor de iPhone vernieuwd: nieuwe interface en AirPlay

De Nederlandse muziek-app 22tracks heeft een grondige update naar versie 2 gekregen op de iPhone en iPod touch. De applicatie heeft een nieuwe interface, een pauzeknop, ondersteunt AirPlay en informatie over artiesten.

22Tracks iPhone iPod touchHet populaire Nederlandse muziekinitiatief 22tracks heeft haar iPhone-app zonet voorzien van de update naar versie 2.0. De update steekt de applicatie in een volledig nieuwe jas met een andere structuur. Je kiest het muziekgenre dat je wil horen nu op een pagina in plaats van een tabblad. De app is er sneller en op het oog moderner door geworden. ‘New’ geeft aan welke nummers nieuw in de lijst staan en de functie om muziek via AirPlay af te spelen wordt beter gecommuniceerd: die staat naast de volumebalk. Begin volgend jaar moet bovendien de stad Londen als muziekbron worden toegevoegd.


Nu kun je al luisteren naar de selectie van 22 genres met elk 22 tracks van Amsterdam en Brussel. De keuze tussen de twee steden is de eerste die je maakt in de nieuwe app, waarna je via een volgende pagina met gekleurde balken een genre selecteert. Een functie die nog niet in 22tracks zat, maar nu wel is geïmplementeerd, is de knop op een nummer op pauze te zetten. In de landscape-modus van de iPhone of iPod touch, kan je bovendien informatie over de artiest zien. De leesbaarheid daarvan stoeit wel wat met de play-balk die meebeweegt met de richting van het scherm. De laatste verbetering is de audiokwaliteit: die is er beter op geworden sinds versie 2.0.

De applicatie van Fonk Mobile lijkt na de update minder op de website. Dat is niet perse een minpunt voor de app; de vorige applicatie behaalde een gemiddelde waardering van 3 sterren op 836 beoordelingen. De grootste kritieken waren het onzichtbaar zijn van AirPlay en de trage indruk die de app maakte – twee punten die in versie 2.0 aangepakt zijn.

Downloaden: 22tracks (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.