Quickpick: SBSettings-snelkoppelingen in je Berichtencentrum zonder jailbreak

Quickpick laat je snel naar bepaalde iPhone-instellingen gaan vanuit het Berichtencentrum van iOS 5. Daarmee is de app een handig alternatief voor de jailbreaktweak SBSettings.

Quickpick iPhoneWe hebben eerder nog aandacht besteed aan Icon Project, een iPhone-app waarmee je snelkoppelingen naar bepaalde instellingen op het beginscherm van je iPhone zet. De iPhone-app Quickpick doet hezelfde, maar vanuit het Berichtencentrum. De app stuurt verschillende pushberichten naar je toe, die je kunt gebruiken om naar de desbetreffende pagina in het instellingenscherm te gaan.

De links die Quickpick genereert dienen als een handig alternatief voor de jailbreaktweak SBSettings. Deze maakt het mogelijk om snel bijvoorbeeld je Bluetooth of Wi-Fi uit te zetten vanuit het Berichtencentrum van iOS 5.

Quickpick werkt in feite hetzelfde als Icon Project: je geeft in een titel aan waar je de link naar wil laten verwijzen, waarna je in het linkveld een speciale url invoert die je iPhone doorverwijst naar de instelling. Dit doe je door in de app op de plusknop rechtsboven te drukken, waarna je de desbetreffende velden invult. Een overzicht van alle mogelijke links vind je hieronder. Het is ook mogelijk om met de snelkoppelingen te verwijzen naar bepaalde iPhone-apps. Voor een overzicht naar app-links kun je terecht bij handleOpenURL. Een link naar een iPhone-app eindigt vaak met ://

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Let wel op: Apple heeft in de bètaversie van iOS 5.1 deze functionaliteit uitgeschakeld. Deze bèta is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, waardoor zij er nu alleen last van zullen hebben. Kiest Apple er echter voor om de functie uitgeschakeld te houden, dan werken dit soort apps niet meer als je op een dag naar iOS 5.1 update.

Downloaden: Quickpick (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2011, 14:30
Categorie Diensten
Onderwerp sbsettings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.