‘iOS 6 krijgt nauwe Facebook-koppeling’

In iOS 6 zal een nauwe integratie met Facebook aanwezig zijn, zegt TechCrunch. De integratie zal complexer zijn dan Twitter, vanwege de vele permissies.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook cameraVolgens de website TechCrunch gaat Apple’s iOS 6 volledige integratie met Facebook bieden. Het zal vergelijkbaar zijn met de integratie van Twitter in iOS 5. Daardoor wordt het gemakkelijker om berichtjes, foto’s en video’s te plaatsen op Facebook en wellicht ook om informatie uit te lezen van Facebook-profielen. In iOS 6 (codenaam ‘Sundance’) zal nog wel moeten worden uitgezocht hoe het delen precies werkt. Delen is bij Twitter al vrijwel volledig in iOS geïntegreerd. Via de menuknop krijg je bij talloze apps de optie om niet alleen via sms of e-mail informatie uit te wisselen, maar het ook meteen te twitteren. De Facebook-koppelingen zouden op ongeveer dezelfde manier gaan werken.

Maar het proces is wel complexer, omdat er met veel meer permissies rekening gehouden moet worden. Je kunt in Twitter veel nauwkeuriger aangeven wie je berichten kan zien en waar je iets wilt posten. Kijk je naar de manier waarop Twitter in iOS is te vinden, dan is het lang niet overal mogelijk om te tweeten, maar is er gekozen voor een aantal apps zoals Safari en Foto’s.

In een nooit officieel verschenen build van iOS 4 is Facebook-integratie al eens aangetroffen. Dat er nu opeens weer schot in de zaak zit, hoeft niemand te verbazen: Apple CEO Tim Cook zei onlangs in een interview op de D10-conferentie nog “stay tuned” op vragen over Facebook. Ook blijken beide bedrijven de afgelopen tijd meer belangstelling voor elkaar te hebben. Facebook bracht de app Facebook Camera op de iPhone uit en Tim Cook noemde Facebook het bedrijf dat het meest op Apple lijkt. Ook gaf hij aan dat beide bedrijven onderling respect voor elkaar hebben. Steve Jobs fungeerde lange tijd als mentor voor Facebook CEO Mark Zuckerberg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2012, 13:18
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.