InstaWeather krijgt update: foto’s met meer soorten weerthema’s maken

InstaWeather, de iPhone-app waarmee je het weer op een foto zet, heeft een update met vernieuwd uiterlijk en het thema TV SET gekregen.

InstaWeather iPhone weerappHet zonnetje op een vakantiekaartje: een beetje suf om te ontvangen, maar o zo lekker om anderen mee te delen en zelf zo’n zonnetje op een kaart te zetten. Misschien is InstaWeather daarom ook wel zo populair. De applicatie waarin je een foto vierkant kan uitsnijden en het weerbericht erop kan zetten, is langzaamaan uitgegroeid tot een hit. Een nieuwe manier van anderen meedelen dat het zo’n lekker weer is. Met deze temperaturen is het dus een uitgekiend moment van InstaWeather, om met een grote update te komen.

InstaWeather iPhone voorbeeldscreenshotsOntwikkelaar Byss mobile excuseert zich bijna voor het vorige design van de applicatie, nu InstaWeather versie 2.6.1 een nieuw ontwerp heeft gekregen. De app opent meteen met het beeld van de camera centraal in beeld. Het is een vierkant kader, waarin je de keuze hebt tussen allerlei verschillende opzetten van de weerinformatie. Er zijn wat liggende balken met weerinfo, een paar staande. In een balk onderin het scherm kan je ervoor kiezen een foto uit het album te pakken, en met een tik in beeld verander je tekst – een nieuwe optie. Het vegen van de ene naar de andere weertekst gaat bovendien gepaard met nieuwe animaties.

De gratis variant van InstaWeather die als enige profiteert van deze update, heeft ook nieuwe skins gekregen die je tegen een in-app aankoop kan gebruiken. Die vallen onder de noemer TV Set, en moeten de indruk wekken van een weeruitzending bij het nieuws. Als laatste toevoeging kan je voor jezelf herinneringen instellen om een nieuwe weerfoto te maken.

Toch gaat niet alles van een leien dakje in de nieuwste versie van InstaWeather. In onze test wil de app na de update herhaaldelijk een beroep doen op een Twitter-app en sluit hij zichzelf daarvoor af, en daarnaast is er nog een gevoelig puntje: de zon schijnt fel aan een blauwe hemel hier in Groningen, maar volgens InstaWeather is het bewolkt…

Downloaden: InstaWeather (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2013, 21:12
Categorie Het weer
Onderwerpen instagram, weerbericht

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.