Evomail: e-mails uitstellen en attachments vanuit Dropbox en Box.net

Mailapp Evomail maakt het mogelijk om mails voor je uit te schuiven, biedt ondersteuning voor iCloud, Yahoo, Dropbox en Box.net.

Evomail mailen iPhone iPadDe mailapplicatie Evomail is voorzien van een aardige update die vooral het versturen van attachments handiger maakt vanaf de iPhone en iPad. Bij het schrijven van een mail, kan je behalve een foto ook een bestand toevoegen van een van je clouddiensten. Vanaf de update kan je direct Dropbox en Box.net doorpluizen om een document te vinden en in te voegen als bijlage bij de mail. Verder kan je nu behalve Gmail, ook mailaccounts van iCloud en Yahoo gebruiken in de toepassing.

Evomail nieuwe uitstelfunctieGebruiksgemak is het speerpunt van Evomail. De app ziet er lekker rustig en overzichtelijk uit en je begrijpt meteen hoe hij in elkaar zit. Hij was alleen nog niet erg snel. Tot de laatste update. E-mails worden nu veel sneller geladen en ook het traagste gedeelte van de applicatie is onder handen genomen. Het selecteren van een contactpersonen geeft niet langer de indruk dat de applicatie elk moment kan vastlopen, maar wel tegen een prijs. De foto’s van contacten worden niet meteen geladen en we zagen ook al een keer een geheel lege contactlijst nadat we er doorheen scrollden.

De laatste vernieuwing van Evomail voor iPhone en iPad is de ‘voor je uitschuif’-functie. Als een mailtje je nu niet goed uitkomt maar later wel je aandacht vergt, kan je hem voor je uit schuiven. Je maakt daarbij geen taak aan zoals in bijvoorbeeld Mailbox. Je mail komt niet in een aparte takenlijst terecht, en van prioritering van een mail is ook geen sprake. Het is opnieuw simpel gehouden: als een mailtje nu te vroeg is, kies je voor de optie om hem later vandaag, morgen of volgende week nog eens te laten mailen. De mail verdwijnt dan uit het zicht en wordt gepusht en teruggestuurd op een later tijdstip.

Downloaden: Evomail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2013, 21:43
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.