iOS game-update: Breach & Clear, R-Type, Sky Gamblers: Cold War

Drie serieuse hardcore-games in de iOS game-update voor iPhone en iPad: tactische shooter Breach & Clear, Sky Gamblers: Cold War en R-Type.

GU DO Breach and Clear header iOSWe hadden het al over de perverse avonturen van Leisure Suit Larry vandaag, het traag op gang komende webspelletje Ikariam, de scoorpoging van Pac-Man Dash en een grote update voor De Sims FreePlay. Tijd om er eens wat echte gamers-games in te gooien. Drie stuks hebben we in deze iOS game-update. R-Type voor de nostalgisten, alweer de vierde Sky Gamblers voor als je een stukje wil vliegen en schieten en Breach & Clear. We zijn onder de indruk van de game waarin je je team specialisten door verhitte situaties moet loodsen.

Sky Gamblers: Cold War oogt weer geweldig

GU DO Sky Gamblers Cold War iPad iPhone“Als je een Sky Gamblers hebt gezien, heb je ze allemaal gezien”. Het is een reactie die we letterlijk elders tegenkwamen over de iOS-gamesserie waarin je vliegt en schiet. We kunnen niet ontkennen dat het zo is. Air Supremacy, Rise of Glory en Storm Raiders lijken inhoudelijk erg veel op elkaar. Maar juist dat zien van elke Sky Gamblers blijft een feestje. Cold War oogt zo mogelijk nog fraaier en gedetailleerder dan de opvolgers. Je vliegt door Vietnam-achtige berglandschappen over kleine dorpjes, scheert het water over met gigantische vrachtschepen en bekijkt alles desgewenst vanuit de cockpit. Niet de meest handige camera, maar wat levert het een gaaf gevoel op: met de redelijk snel onder de knie te krijgen kantel- en schuifknopbesturing, om je heen kijken naar de omgeving vanuit zo’n kist. Toch is het niet jammer dat je daarbij regelmatig wordt belaagd door raketten of spervuur: ook de actie van Sky Gamblers: Cold War is namelijk weer dik voor elkaar. Drukke dogfights met loopings staan zowel offline als online tot je beschikking, en online zelfs met een Verover de Vlag-modus als een van de zes speltypes om samen en tegen anderen te doen. Toch genieten van het uitzicht? Dan kan je zelfs online nog het luchtruim verkennen in een geweldsloze modus. De kwalificatie ‘meer van hetzelfde’ maakt niet zoveel uit als hetzelfde zo lekker is.
Downloaden: Sky Gamblers: Cold War (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Nostalgisch knallen met R-Type

GU DO R-Type iPhone iPadIn de tijd van de Super Nintendo maakte het niet zoveel uit welke thuiswinkelfolder je op de mat kreeg: R-Type stond eigenlijk wel altijd tussen dé aangeboden spellen. De game waarin je op en neer vloog en alles op je pad schoot was een flink succes in het 16-bit tijdperk, en dat is achteraf eigenlijk best moeilijk voor te stellen. Want nu de remake van de game uit is op de iPhone en iPad is niet alleen het spelgenre naar de achtergrond verdwenen, maar valt ook op hoe bizar abstract en vervreemdend de wereld van R-Type is. Slangen, slierten en droïdes cirkelen om je heen, en jij maakt ze het lieven zuur in je veredelde lampenkamp van een ruimteschip. Dat je wel steeds verder uit kan bouwen. Want als het op gameplay uitkomt, heeft de originele arcade-versie van R-Type nog steeds diepgang. Nog steeds een bite. Ook nu we onze neus ophalen voor bliepgeluiden, klinken ze nog altijd krachtig. De besturing die zoveel precisie vereist én die ook levert, maakt het af.
Downloaden: R.TYPE (€1,79, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4th gen+, iPad 2+)

Trailer van de Dag: Breach & Clear

GU DO Breach and Clear iPad iPhoneDe liefhebber van tactische actiegames kan zijn hart ophalen de laatste tijd met het aanbod games op de iPhone en iPad. Onlangs nog kwam de volledige console- en pc-versie van XCOM: Enemy Unknown uit op iOS, en nu is het de beurt aan het nieuwe en veel goedkopere Breach & Clear. Ter introductie kost het nieuwe spel slechts één tiende van XCOM, en daarvoor krijg je een game waarin je aan de slag gaat met verschillende echt bestaande doorgetrainde squads: US Army Rangers, US Navy Seals en Canada’s JTF2 staan voor je kleur in compacte formaties. Je bekijkt de levels en vooral gebouwen schuin van boven, en daarin selecteer en positioneer je steeds je teamleden. Het is eigenlijk taak om altijd een opstelling te hebben om uit de vuurlinies van tegenstanders te blijven, maar je zal ook moeten flanken en verrassen om tegenstanders de tent uit te lokken en gegijzelden te redden. De gebouwen zitten zo in elkaar, dat je er echt voor moet zitten hoe je situaties oplost. Van de uitrusting die je de manschappen meegeeft, tot de opzet van de gebouwen en de verrassingen die tegenstanders op je pad kunnen veroorzaken. Breach & Clear is van bijzonder hoog niveau, en het lijkt erop dat ontwikkelaar Gun. woord heeft gehouden: je hebt écht geen in-app aankopen nodig om het spel door te ploeteren. Gezond verstand en stalen zenuwen wel.
Downloaden: Breach & Clear (€1,79 ter introductie, daarna €3,59, universeel, iPhone 4+, iPod touch 5th gen, iPad 2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2013, 19:55
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, sky gamblers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.