Instagram onthult Instagram Direct: privéfoto’s sturen naar vrienden

Instagram heeft vandaag Instagram Direct geïntroduceerd - een nieuwe functie binnen Instagram waarmee je privéberichten kunt versturen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Instagram DirectInstagram gaat het met de nieuwe functie Instagram Direct mogelijk maken om foto’s privé te delen met andere gebruikers. Hiermee gaat Instagram de concurrentie aan met onder andere Snapchat, waarmee het al mogelijk is om foto’s privé te delen. Bij het delen van een foto kun je op Direct drukken om één van je Instagram-vrienden te kiezen waar je de afbeelding naartoe stuurt. Eén foto kan naar tot 15 gebruikers tegelijkertijd worden verzonden. Bij het versturen van de privéfoto is het ook mogelijk om een bericht toe te voegen, zodat je privé met elkaar kunt doorchatten.

Instagram Direct screenshotHeb je een foto verstuurd via Instagram Direct, dan zie je een vervaagde avatar van de ontvanger. Als de ontvanger deze foto heeft gezien zal hij helder in beeld worden gebracht en verschijnt er een vinkje. Dit vinkje verandert in een hartje als de betreffende persoon een like achterlaat. In de reacties onder de foto’s kun je een privéchat aangaan.

Iedereen kan je foto’s sturen via Instagram Direct, maar afbeeldingen van mensen die jij niet volgt worden op een aparte pagina geplaatst. Je kunt hier aangeven of je foto’s van deze mensen wil zien, of dat toekomstige privéplaten genegeerd moeten worden.

Bijzonder is dat je op een direct toegestuurde foto niet kunt reageren met weer een andere foto. Je moet dan buiten de conversatie een afbeelding naar dezelfde mensen sturen, waarna er een nieuwe chat met die foto wordt geopend.

Twitter kreeg eerder deze week ook een update waardoor het mogelijk werd om foto’s via privéberichten te delen. De twee sociale netwerken lijken hierdoor nek aan nek te gaan met de nieuwe privé-opties. Instagram werd afgelopen jaar overgenomen door Facebook, de grote concurrent van Twitter.

Instagram Direct is beschikbaar gesteld in de 5.0-versie van de app.

Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 17:28
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.