Localscope 4.0: zoekmachine voor alles in de buurt

Localscope voor iPhone is de zoekmachine voor in de buurt, die is vernieuwd met een grote timeline met bv Foursquare, Google en Facebook.

Localscope iPhone zoeken in de buurtÉén grote timeline van alles wat er in de buurt te zien is. Zo voelt Localscope na de update naar versie 4.0, de grootste update die de applicatie tot nu toe heeft gehad. Tot dusver scande Localscope je GPS-locatie en kreeg je informatie van allerlei webdiensten als Google Maps, Foursquare, Instagram en Flickr te zien op verschillende tabbladen. Nu toont Localscope alle informatie onder elkaar, in één grote veegbeweging.

Terwijl je de iPhone hebt gekalibreerd door het apparaat een beetje te kantelen, wordt je locatie geregistreerd en worden resultaten geladen. Je hikt meteen tegen je eigen locatie op kaart aan, met slechts een zoekbalk die er aan de bovenkant vooraf gaat. Als je verder niet aan de instellingen mort, beginnen de zoekresultaten daarna meteen met Google Maps. En zo gaat het wel even door.

Localscope hoofdpagina locatie Localscope vegen door resultaten

Welke webdiensten worden getoond?

Je ziet steeds twee voorbeelden van de webdiensten die worden aangehaald. Nuttige locaties op de meter nauwkeurig in Google Maps, Facebook Pagina’s, omgevingsfoto’s op Panoramio, je eigen meldingen in Apple’s standaard Herinneringen-app met een locatie erin verwerkt, foto’s op Instagram, foto’s op Flickr, foto’s op Picasa en dan houdt het dus nog niet op. Recente tweets uit de buurt, locaties op Foursquare en Wikipedia-pagina’s op de locatie staan er nog onder. Daar weer onder wordt het voor Nederlandse gebruikers wat minder relevant, met al dan niet resultaten van Wikimapia, Google+ Local, Factual (bedrijven in de buurt), Yelp , Citysearch, Zomato, YP Australia en tenslotte parkeerplaatsen van Park Me. Druk op een van de twee voorbeelden van een locatie en je opent meteen de informatiepagina met locatie op kaart ten opzichte van je eigen plek. Druk op de naam van een dienst in het overzicht en je laadt meer resultaten van die dienst. En hee: daar duikt toch die balk onderin weer op, waarmee je snel schakelt tussen diensten.

Localscope Yelp resultaten iPhone Localscope zoekcategorieën

Filteren en informatie opvragen

Een filter is wel handig in de grote stroom met resultaten en gelukkig: die is er ook. Dankzij de info-knop rechts onderin beeld stel je in van welke diensten je wel of geen resultaten wilt zien. Bovendien kan je de volgorde van de resultaten naar hartelust aanpassen. Als je resultaten van Facebook en Twitter wil tonen, dien je wel eerst in te loggen met de handige iOS-modules van de sociale netwerken. Pas daarna zie je resultaten uit de buurt. Afhankelijk van de dienst, zijn pagina’s van locaties voorzien van telefoonnummers, adres, een aanverwante webpagina, routebeschrijving er naartoe met een app naar keuze en een link naar de bijbehorende iPhone-app.

Geweldige zoekfunctie

Maar dan hebben we het nog niet gehad over de vereenvoudigde zoekbalk bovenin beeld. Daarmee zoek je niet alleen op resultaten in alle webdiensten, maar kan je ook uitgebreid zoeken op allerlei points of interests in de buurt die je kiest uit een lijst. Daarbij kan je onder andere denken aan restaurants, Wi-Fi-locaties, tankstations, golfbanen, parkeerplekken, campings en nog veel meer. De nieuwe timeline ten spijt, ligt dáár de kracht van Localscope. Die voetbalclub die Google Maps alsmaar niet lekker in kaart brengt? Die vindt Foursquare dan wel voor je in dezelfde resultatenlijst. Een sneller en bruikbaarder overzicht van alle gemakken in de buurt dan het overzicht van Localscope, is op de iPhone niet te vinden.

Downloaden: Localscope (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 15:38
Categorie Navigatie
Onderwerpen gps, localscope

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.