IFTTT voor iPhone: nieuw locatie-kanaal en recepten met anderen delen

Het handige IFTTT voor iPhone laat je nu acties rond je locatie instellen en heeft nieuwe opties om acties te delen en favoriet te maken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iftttIFTTT is geüpdatet met een nieuw locatiekanaal, genaamd iOS Location Channel. Als je dit kanaal activeert geef je de webdienst toestemming om je locatie te bepalen via je mobiele netwerk, WiFi, GPS en iBeacons. Daarna kun je automatismen – of Recipes – rond je locatie instellen gekoppeld aan andere websites en apps. Bijvoorbeeld: ‘Mail me een plattegrond van New York wanneer ik die stad bezoek’, of ‘stuur mijn geliefde automatisch een sms als ik thuis ben’. Daarnaast kun je na deze update in IFTTT ingestelde acties favoriet maken en doorzoeken.

Ook handig: je kunt voortaan naar IFTTT-kanalen zoeken door hun naam in de zoekbalk bovenaan het Channels-tabblad in te voeren. Vul bijvoorbeeld “location” in om het nieuwe locatiekanaal op te snorren. Bovendien heeft de praktische app nu meer mogelijkheden om te delen. Zo kun je ingestelde acties nu met anderen delen, zodat zij kunnen ontdekken hoe handig ze zijn en ze ook kunnen gebruiken. Tik hiervoor bij een ingestelde actie op ‘Share Recipe’.

receptendelen

Tot slot heeft IFTTT ook een aantal bugfixes doorgevoerd en is het nu mogelijk om je profiel aan sociale netwerken te verbinden, om zo een ‘Top Chef’ te worden. Wij hebben niet kunnen ontdekken wat hier precies de voordelen van zijn, maar de nieuwe optie heeft vast alles te maken met het feit dat de ontwikkelaars van IFTTT de app steeds toegankelijker en socialer willen maken. Zodat de app door iedereen wordt gebruikt en niet alleen door power-users.

In een vorige update kreeg IFTTT bijvoorbeeld de mogelijkheid om allerlei acties tussen apps en je fotoalbum en herinneringen op de iPhone uit te voeren. Zo kan je sindsdien bijvoorbeeld alle Instagram-foto’s die je liket meteen in een fotoalbum opslaan, of Facebook-foto’s waarop je getagd bent automatisch in je Filmrol plaatsen.

Downloaden: IFTTT (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 0:43
Categorieën Navigatie, Productiviteit
Onderwerp ifttt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.