Instagram draait veranderingen terug, app voortaan Nederlandstalig

De voorwaarden voor iPhone-applicatie Instagram zijn weer teruggedraaid. Ook is de app voortaan Nederlandstalig.

Instagram mayfair nederlandsInstagram zal het segment in de nieuwe algemene voorwaarden over advertenties weer herstellen naar zijn originele staat. Hierdoor zullen de voorwaarden die sinds 2010 al van kracht waren gewoon blijven gelden. De veranderingen werden onlangs aangekondigd, maar leidden tot de nodige ophef. Veel Instagram-gebruikers dachten namelijk dat hun foto’s konden worden verkocht als ze akkoord gingen met deze nieuwe voorwaarden. Instagram-oprichter Kevin Systrom zei dit niet van plan te zijn. Een vannacht uitgebrachte Instagram-update zorgt ervoor dat de app voortaan ook Nederlandstalig is.

Systrom had al gezegd dat de voorwaarden zouden worden veranderd, om duidelijker te maken wat wel Instagram’s bedoeling is. De oude voorwaarden zullen waarschijnlijk niet voor eeuwig gelden: Systrom zegt dat Instagram blijft werken aan een advertentiemodel dat binnen de app werkt, maar dat ze deze pas zullen presenteren zodra de plannen ook echt rond zijn. Vermoedelijk zullen er rond die tijd weer nieuwe voorwaarden worden geïntroduceerd.

Instagram heeft vandaag ook een update ontvangen, die het nieuwe Mayfair-filter en 25 nieuwe talen toevoegt. Tussen deze talen zit ook Nederlands, waardoor woorden zoals ‘comment’ en ‘like’ voortaan worden getoond als ‘reageren’ en ‘vind ik leuk’. Facebook-integratie onder iOS 6 zou ook zijn verbeterd. Niet alles in de update is echter koek en ei: zo is The Verge tegen een bug aangelopen, waardoor het lijkt alsof privéfoto’s eigenlijk openbaar zijn.

Downloaden: Instagram (gratis, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 8:04
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.