Sociale webbrowser RockmeIt nu voor iPhone beschikbaar

De sociale webbrowser Rockmelt is nu ook voor de iPhone beschikbaar.

Rockmelt iconWebbrowser Rockmelt was al enige tijd beschikbaar voor de iPad, maar na de laatste update van de app kun je hem ook op je iPhone gebruiken. De app kan als gewone browser gebruikt worden, maar heeft ook een aantal sociale haken. Zo kun je inloggen op sociale media om makkelijk iets te delen of om bij een zoekterm in één keer alles rond het onderwerp van verschillende sites te zien.


Rockmelt screenshotRockmelt voor iPhone is volgens de ontwikkelaar zo ontworpen, dat je bijna alles met je duim kunt doen op ook het langere iPhone 5-scherm. Dit betekent dat je bijvoorbeeld pagina’s kunt sluiten met behulp van een swipebeweging, in plaats van met een knop bovenin het venster.

Hoewel Rockmelt een handig alternatief op Safari in iOS kan bieden, loopt de app wel tegen dezelfde beperkingen aan als andere iOS-browsers. Zo mag de app bijvoorbeeld geen gebruik maken van de Nitro Javascript-engine in iOS, waar Safari wel toegang tot heeft. Daarnaast kun je de app ook niet instellen als standaardbrowser. Hierdoor zullen links waar je vanuit andere apps op drukt nog steeds openen in Safari.

Rockmelt was in het verleden al even als iPhone-app beschikbaar, maar deze applicatie werd uit de App Store gehaald. In oktober 2012 introduceerde de ontwikkelaar een nieuwe versie, waarvan nu een iPhone-versie is verscheen.

Downloaden: Rockmelt (gratis, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=oaKQP-TuCgg&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 21:11
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.