Instagram: 90 miljoen gebruikers per maand en andere statistieken

Instagram heeft gebruikscijfers bekendgemaakt. Maandelijks zijn er 90 miljoen actieve gebruikers en er verschijnen 40 miljoen foto's per dag.

instagram-iphoneFotodienst Instagram kwam de afgelopen weken negatief in het nieuws omdat gebruikers zouden zijn weggelopen. Afgelopen zaterdag traden de nieuwe gebruikersvoorwaarden van Instagram in werking en Instagram vindt het nu een goed moment om wat cijfers bekend te maken. De dienst die in oktober 2010 werd opgericht door Kevin Systrom en Mike Krieger heeft nu meer dan 90 miljoen actieve gebruikers. Dat is een groei van 10% ten opzichte van december. Er worden dagelijks 40 miljoen foto’s per dag geplaatst. Per seconde worden er 8500 likes geplaatst en zo’n 1000 reacties per seconde. Dat zijn indrukwekkende cijfers, maar Instagram brengt ze waarschijnlijk vooral naar buiten om de gemoederen te bedaren.

Ze willen ermee aantonen dat er geen enorme afname in het gebruikers is geweest, zoals de New York Post vorige maand suggereerde. Heel wat kranten namen het bericht over dat Instagram voortaan je foto’s wil verkopen – wat uiteindelijk niet waar bleek. Wel wil moederbedrijf Facebook graag geld gaan verdienen met de app.

instagram-statsDe nieuwe statistieken zijn te vinden op de perspagina van het bedrijf. Afgelopen september maakte Instagram bekend dat ze de 100 miljoen gebruikers waren gepasseerd en dat is ook het aantal dat ze in de App Store-omschrijving noemen, maar daarbij ging het om geregistreerde gebruikers, niet om actieve gebruikers. De 90 miljoen die nu worden genoemd zijn voor de verandering wél actieve gebruikers.

Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2013, 8:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.