“Inkomsten van apps binnen drie jaar groter dan inkomsten uit muziek”

Volgens analysebureau Asymco zullen de inkomsten van applicaties uit de App Store binnen 3 jaar groter zijn dan de inkomsten van muziek uit de iTunes Store. Het bedrijf geeft ons naast de berekeningen interessante data, zoals het gemiddelde aantal applicaties en muziekdownloads per iTunes account.

Twee dagen geleden schreven we dat de iTunes Store volgens analysebedrijf Asymco zo’n 1,3 miljard dollar per jaar kost. Vrij snel daarna komt het bedrijf alweer met interessante cijfers: volgens hun berekening zullen de inkomsten van apps binnen drie jaar groter zijn dan de inkomsten van muziek uit de iTunes Store. Ze deden deze berekening door onder andere te kijken naar het gemiddelde aantal muziek- en app-downloads per iOS device.

Allereerst keken ze naar de cumulatieve uitgaven van Apple aan ontwikkelaars en muziekuitgevers. Bij de betalingen aan de muziekuitgevers is men uitgegaan van het totale aantal muziekdownloads en de gemiddelde prijs van een liedje. Ook de marge die Apple hanteert is niet openbaar, dus ook daar heeft het bedrijf de marktconforme prijzen genomen. Zoals je in de grafiek kunt zien heeft Apple al bijna 15 miljard aan de muziekindustrie uitbetaald, tegenover een, in vergelijking, nietige 2,5 miljard aan de ontwikkelaars van applicaties. In tegenstelling tot cijfers over hun betalingen aan de muziekindustrie maakt Apple deze bedragen altijd graag openbaar. Alhoewel de bedragen duidelijk ver uit elkaar liggen zegt Asymco dat dat niet het belangrijkste onderdeel is waar we op moeten letten: de iTunes Store bestaat namelijk al langer dan de App Store.

Wat volgens het bedrijf interessanter is, is hoeveel Apple per maand verdient aan de App Store en de iTunes Store. Terwijl de uitgaven aan royalties een factor vijf groter zijn dan de uitgaven aan ontwikkelaars, zijn de inkomsten van muziek maar een factor twee groter dan de inkomsten van de App Store. Kijken we naar de groei van beide winkels, dan is duidelijk te zien dat de het aantal downloads in de App Store veel sneller groeit dan dat in de iTunes Store.

Ook de groei van het gemiddelde aantal downloads van applicaties per maand ondersteunt de theorie dat de inkomsten van de App Store binnen korte tijd groter worden. Hoewel Asymco geen grafiek laat zien met het aantal muziek-downloads per maand ondersteunt de laatste grafiek hun eerdere statement: het gemiddelde aantal muziek-downloads per iTunes account is al jaren 67, terwijl de het gemiddelde aantal geïnstalleerde applicaties binnen zeer korte tijd naar 62 is opgelopen.

Overigens voorspelde Asymco in januari van dit jaar al dat er binnen korte tijd meer apps dan muzieknummers zouden worden verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2011, 19:54
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, applicaties, inkomsten, itunes, itunes store

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.