Game-update: Egg vs. Chicken, Hard Racing Lite, Storm in a Teacup moeilijker en Rolling Ranch

Storm in a Teacup voor de iPhone en iPod touch heeft een update gekregen die het spel beter maakt, maar probeer er maar eens tijd voor te vinden met de gratis games Egg vs Chicken, Rolling Ranch, Charmed en Hard Racing Lite.

DO GU Rolling Ranch hoofdplaatHet platformspel Storm in a Teacup voor de iPhone en iPod touch heeft een update gekregen die het spel beter en desgewenst een stuk moeilijker maakt. Maar probeer er maar eens tijd voor te vinden vandaag. Behalve het aanstekelijke fotospel Shnap (in een ander artikel belicht) is er nog een handvol gratis games die je niet zomaar weglegt. Hard Racing Lite en Rolling Ranch zijn nieuw en Charmed en Egg vs. Chicken zijn twee totaal verschillende, maar megaverslavende match-3 spellen.

Lite-versie van Hard Racing verschenen

DO GU Hard Racing LiteHard Racing, een volledig door éénmansontwikkelaar David Linan Reyes ontworpen racespel, wordt vanaf heden gepromoot in een vers verschenen probeerversie. Hard Racing Lite voor de iPhone en iPod touch biedt in essentie hetzelfde ietwat ruig uitziende racespel dat je van bovenaf bekijkt, waarin je maar even moet aantonen dat je ‘mans genoeg bent’ om het aan te kunnen. Het is niet zomaar een demo met één leveltje en één auto, nee, Hard Racing pakt het leuk aan. Hierin staat het speltype RailRoad Arcade centraal en daarin krijg je een gegeven tijd voor een ronde. Red je het, dan kun je de volgende ronde proberen. Totdat je nokkie gaat. Overigens maakt de Lite-versie gebruik van de updates die de volledige versie ook hebben aangedaan en Hard Racing een veel aangenamer spel maken. Met de optie Follow 3D hangt de camera namelijk ontzettend handig achter de auto in plaats van op het circuit. Dat maakt sturen een stuk makkelijker. De Easy modus doet dat overigens ook. Tenslotte is er een Hard-modus geïntroduceerd. Je moet zeker twee mannen zijn om dat aan te kunnen.
Downloaden: Hard Racing Lite (gratis)
Downloaden: Hard Racing (€0,79)

Update maakt Storm in a Teacup moeilijker

DO GU Storm in a Teacup iPhone iPod touchHet platformspelletje dat zich laat vertalen naar ‘storm in een glas water’, maakt de storm nu ook eindelijk een beetje waar. Daar zorgt een nieuwe update voor, die een handvol van de originele 40 levels laat herspelen in de Super Tough Challenge modus. Daarin worden de checkpoints je ontnomen en zijn de tegenstanders sterker. Het maakt het spel misschien frustrerender, maar zorgt er wel voor dat het spel in het begin wat minder bezigheidstherapie is en meer uitdaging biedt. Ook zijn er tien nieuwe bonuslevels in het spel geramd, die onder andere een gloednieuwe schakelaar voor de zwaartekracht gebruiken. Teveel penarie? Misschien word jij er wél blij van dat je Storm – want zo heet het hoofdpersonage natuurlijk – van een nieuwe look kan voorzien. Tel alles bij elkaar op en het is gemakkelijk te stellen dat Storm in a Teacup een stormachtige ontwikkeling richting een beter spel aan het maken is.
Downloaden: Storm in a Teacup (€0,79)

Tijdelijk gratis: Egg vs Chicken

DO GU Egg vs Chicken voor iPhone iPod touch“Wat was er eerder, de kip of het ei?” Wat maakt het uit? In de vandaag gratis iPhone-game Egg vs Chicken draait het erom wie het langer overleeft! Alleen al op papier is het spelletje enorm verslavend. De kippen komen op je af als de zombies in Plants vs Zombies en je moet ze van je afslaan voordat ze je te grazen nemen. Maarrr… hier doe je dat niet door enkel de juiste eenheden op de juiste plek te zetten, nee, hier doe je het door minstens drie eieren van dezelfde kleur bij elkaar te puzzelen en die tegelijk op de kippen af te vuren! Je snapt dat het spel al snel erg hectisch wordt, maar daar is wat op gevonden. Gesneuvelde kippen willen namelijk nog wel eens een muntje achterlaten en door die te investeren in wapens en vertragende hooibalen, sta je er ineens een stuk beter voor in het volgende level. Daarover gesproken: er zijn 5 eierdozen met elk 12 levels waarop je maximaal drie sterren kan halen. En in een aankomende update wordt de volgende doos alweer geopend. Egg vs. Chicken is alleen vandaag gratis. De keuze om hem nu te downloaden is een eitje.
Downloaden: Egg vs. Chicken (tijdelijk gratis)

Tijdelijk gratis: Charmed

DO GU Charmed voor iPhone iPod touchDe match-3 Charmed heeft al 286 beoordelingen in de Nederlandse App Store en dat is niet zo vreemd, want dit Bejeweled-achtige spelletje is al een paar keer eerder gratis geweest. Charmed is zo generiek als een match-3 spelletje kan zijn. Je sorteert drie of meer blokjes in dezelfde kleur bij elkaar en de volgende vallen het veld in. Als je de blokjes op een gouden achtergrond wegspeelt, verdwijnt de stukken gouden achtergrond en als je dat bij alle vakjes hebt gedaan, dan is een van de 44 levels alweer geklaard. Zo simpel als taart. Het enige wat Charmed wél onderscheidend maakt van veel andere genregenoten, is dat je het beeld kan kantelen om de blokjes anders te laten vallen nadat je ze wegspeelt. Het is vaak niet echt nodig, maar kan een opdracht tegen de tijd wel iets makkelijker maken. Wat daarbij ook helpt zijn de power-ups die je, net zoals in Bejeweled, vooraf kunt instellen om te gebruiken tijdens een potje. Het klinkt niet alleen wat ongeïnspireerd, dat is het ook. Maar het maakt geen snars uit. Voor noppes haal je met Charmed een geslaagd en genregewijs verslavend spelletje binnen.
Downloaden: Charmed (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Rolling Ranch

Oorzaak: er lekt roze vloeistof uit een omgevallen vrachtwagen. Gevolg: biljart met boerderijdieren. Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan. Rolling Ranch combineert het katapulteren van Angry Birds met de nobele golfsport met het stuiteren tegen objecten van een flipperkast. Het resultaat is een moeilijk doch leuk spelletje. Je hebt vaak meerdere varkens, schapen of honden die je naar hun stal of hok moet rollen temidden van allerlei akelige hindernissen als blaasmachines en stuiterplanten. Onderweg kun je nog muntjes oppakken, maar zij bepalen gelukkig niet je eindscore van goud, zilver of brons op het level. Daarvoor tekent de ‘par’; het aantal resterende slagen dat je hebt. De volledige versie van Rolling Ranch heeft 88 levels en biedt wél een aparte stelstand om muntjes te scoren. De demo bevat 11 levels die al een goed beeld geven van het plezier dat Rolling Ranch kan bieden.
Downloaden: Rolling Ranch (€1,59)
Downloaden: Rolling Ranch Free (gratis)

Once you Game-update, you can’t stop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2011, 18:52
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.