‘Inkomsten app stores volgend jaar meer dan 14 miljard dollar’

Volgens researchbedrijf Canalys zullen de inkomsten van applicaties in 2015 zo'n 36,7 miljard bedragen. IDC publiceerde gisteren cijfers die deze claim ondersteunen. Volgens IDC zullen er in 2015 namelijk al zo'n 183 miljard applicaties zijn gedownload.

iphone appsMarktonderzoeker Canalys heeft vandaag cijfers bekend gemaakt van hun onderzoek naar de toekomst van de app stores. Hierbij keken ze naar de bestaande app stores zoals die van Apple, de Android Market van Google en BlackBerry AppWorld, maar ook naar toekomstige app stores die mogelijk door providers worden opgezet. Het bedrijf verwacht dat de verkopen stijgen van zo’n 7,3 miljard naar 36,7 miljard in 2015. Gisteren publiceerde het inmiddels bekende bedrijf IDC cijfers, die deze claim lijken te ondersteunen.

De immense groei naar de ruim 36 miljard dollar omzet in 2015 komt neer op zo’n 50% groei per jaar. Volgens Canalys zal dit vooruitzicht een groot aantal providers doen kiezen voor het introduceren van een dergelijke app store. Providers zouden hierin succesvol kunnen zijn omdat er in de huidige app stores zoals de Android Market een gigantisch aanbod van applicaties waardoor de consument moeilijk kan kiezen. Providers zouden hier een grote rol in kunnen spelen omdat zij veel informatie hebben over hun klanten, die ze kunnen gebruiken om applicaties aan te bevelen die ze potentieel leuk vinden.

Volgens onderzoeker IDC zal de grootste omzet niet van de initiële app-verkopen zelf komen, maar van de steeds populairder wordende in-app aankopen. Ook advertenties worden steeds populairder in het gratis gedeelte van de diverse app stores. Het bedrijf verwacht dat er in 2015 in totaal meer dan 183 miljard (!) applicaties zullen zijn gedownload. Naar verwachting is hiervan het grootste gedeelte gebaseerd op het ‘freemium’-model: gratis applicaties met mogelijkheden tot in-app aankopen.

Alhoewel 2015 nog ver weg is, en deze cijfers astronomisch hoog lijken, komen deze cijfers toch niet zomaar uit de lucht vallen. Volgens Canalys zullen er in 2011 zo’n 419 miljoen smartphones en 43,3 miljoen tablets verkocht, die allemaal applicaties kunnen draaien. Bedenk je je dat een gemiddelde iPhone-bezitter 62 iPhone-apps bezit, dan kom je al snel op enorme aantallen geïnstalleerde applicaties. Ook de populariteit van Android zal een flinke impact hebben op het aantal downloads.

Zijn deze getallen te hoog ingeschat, of zijn ze reëel? Wat denken jullie?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2011, 11:14
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, applicaties, canalys, downloaden, inkomsten, omzet, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.